Abdurrahman Dilipak: Zamane Tanrıları ve G20

Abdurrahman Dilipak: Zamane Tanrıları ve G20

Habervakti.com yazarı Abdurrahman Dilipak'ın yazısını iktibas ediyoruz

Zamane Tanrıları ve G20 /Abdurrahman Dilipak/Habervakti.com

Derin Gerçekler
ABD’nin dünyanın başına nasıl bela olduğunu sanırım herkes biliyor. G20’de kimler var?
Arjantin, Avusturalya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya İtalya, Japonya, Meksika, Kore, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Türkiye, İngiltere, ABD, AB.
G20 de 3 Müslüman ülke var. 3AB ülkesi var ve bir de AB tabi, etti 4.
Bunların kiminin parası çok, kiminin toprağı büyük, kiminin nüfusu büyük.
Zaten 5’i GK üyesi. Aslında dünya 5’den de büyük, 7’den de, 10’dan da, 20’den de. Bunlardan 4’ü Amerika kıtasında. Avusturalya ve Kanada ile birlikte İngiltere’nin bu yapıda ayrı bir yeri var. Çin ve Hindistan nüfusu ile, Rusya Toprağı ile ABD gücü ile zirvede İngiltere ile birlikte ayrı bir 5’li oluşturuyor.

Gündem 2030 senaryosuna dikkat. Ekonomik ilerlemeye, sosyal ilerlemeye ve çevresel sürdürülebilirliğe vurgu yaparak küresel oybirliği için ender bir anı işaret ediyor. Eylül 2023 “SDG Zirvesi” öncesinde, sürdürülebilir kalkınmanın hem korkudan hem de ihtiyaçtan kurtulmayı içerdiğinden emin olmalıyız. Bunların bir endişeleri var, o da; “Sivil topluma ve sivil özgürlüklere yönelik saldırılar, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne (SDG'ler) ulaşmada elde edilen başarıları ortadan kaldırmakla tehdit ediyor. Ekonomik eşitsizlik, cinsiyet dengesizlikleri, yolsuzluk ve çevresel bozulma ile mücadele eylemlerini zayıflatıyorlar” diye şikayet ettikleri kesim.. Eylül 2023’de “COVID-19 salgını, iklim değişikliğinin büyük olumsuz etkileri ve çatışma nedeniyle her yerde artan gıda ve yakıt maliyeti nedeniyle öngörülemeyen aksilikler yaşayan Gündem 2030'un uygulanmasını hızlandırmak için stratejiler önerecekler”.

DEF G20 zirvesinin ardından “daha verimli, dirençli, kapsayıcı ve eşitlikçi bir finansal sistem” adını verdiği tek sanal para için düğmeye basıyor. Tabi eş zamanlı NeuraLink, Karbon ayak izi ve Performans Pass. da uygulamaya konulacak. “Kıyamet saatı” çalışıyor. Şeytan egemenliğini ilan etmeye hazırlanırken, bizimkilere ne oluyorsa, hep birlikte “Uluslararası sistem” ile birlikte hareket etme mesajı veriyorlar.

Bir önceki zirve Endonezya Bali zirvesi idi. 14-16 Temmuz 2022’de yapıldı. 2013 Moskova, 2014 Roma, 2015 İstanbul, 2016 Pekin, 2017 Frankfurt, 2018 Buenos Aires, 2019nTokyo, 2020 Riyad, 2021 Roma, 2022 Bali ve bu yıl Hindistan. Bundan sonraki ilk zirve Brezilya zirvesi, 12-14 Temmuz 2024'te yapılacak bu zirve 19. buluşma olacak.

Aslında zirvenin hazırlık toplantıları Ağustos başında başladı. 2-4 Ağustos, Kadının güçlendirilmesi üzerine Bakanlık toplantısı / Gandhinagar, 9-11 Ağustos, 3. Yolsuzluğa karşı çalışma grub toplantısı / Kolkata, 12 Ağustosta, Yolsuzluğa karşı Bakanlar toplantısı / Kolkata..
Bundan sonraki günlerde 16-18 Ağustos, Dijital ekonomi çalışma grubu toplantısının Kolkat'da yapılması bekleniyor. Global kripto para ve ödeme sistem, Karbon ayak izi, bu toplantının ana konuları olması bekleniyor. 19 Ağustos'ta dijital ekonomi bakanlararası çalışma toplantısı Kolkata’da yapılacak. Mehmet Şimşek’in de bu toplantıya katılması bekleniyor. 17-19 Ağustos’ta, 4. sağlık çalışma grubu ve sağlık çalışma grubu bakanlar toplantısı Gandhinagar’da. 19 Ağustos'ta, sağlık ve finans bakanlıklar arası ortak toplantısıda aynı şehirde. DSÖ’nün aktif ve etkin bir rol alması bekleniyor bu toplantıda.

21-22 Ağustos’ta, 4. Ticaret ve yatırım çalışma grubu Jaipur’da topalanırken, 24-25 Ağustosta aynı şehirde, Ticaret ve yatırım bakanlar toplantısı var. 24-25 Ağustosta, Kültür çalışma grub toplantısı Varanasi’de, bir gün sonra aynı şehirde Kültür Bakanları toplantısı var. 2. Bilim Başdanışmanları Yuvarlak Masası 27-29 Ağustos'ta, yeni bilimsel yalanlar için bir araya geliyor. 3-6 Eylül’de 4. Sherpa (konferans sekreterliğinin ilgili birimlerle toplantısı) Buluşması ve ardından, eş zamanlı 5-6 Eylülde 4. Finans ve Merkez Bankası Vekilleri Toplantısı Yeni Delhi’de yapılacak. Yine 6 Eylül’de Ortak Sherpa ve Finans Vekilleri Yeni Delhi'de Buluşması var. Ardından 9-10 Eylül’de G20 Yeni Delhi zirvesi.

Aslında hazırlık toplantıları Hindistan’da Temmuz başında başladı. Arkası arkasına bir çok toplantılar yapıldı. Özellikle Hindistan halkının kazanılması adına bir çok STK ve Media, Yerel yönetim, iş adamı ve Üniversite bir çok aktiviteler düzenlediler.. Farkındasınız değil mi, bu hazırlık toplantıları bizde hiç haber olmuyor. Muhalefet bu toplantı için gözlemci göndermeyi düşünüyor mu aceba? Ya da bizim basınımız resmi açıklamaları aktarmaktan başka bir şey yapacak mı aceba? G20 üyeleri, küresel GSYİH'nın yaklaşık %85'ini, küresel ticaretin %75'inden fazlasını ve dünya. nufusunun yaklaşık üçte ikisini temsil ediyor.

Bildirgede COVID-19 salgının ülke ekonomileri üzerindeki devam eden olumsuz etkileri hatırlatılmış, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) salgın hastalıklarla mücadele konusunda devlet ve devlet dışı aktörlerle yürüttüğü koordinasyonun devamlılığı desteklenmiştir. Son olarak, G20 sonuç bildirgesinde ele alınan küresel meseleler çerçevesinde mevcut stratejik ortamın çok boyutlu krizler içerdiği aktarılmış, ortak diyaloğun ve uluslararası iş birliğinin sorunların çözümüne yapıcı katkılar sağlayabileceği ifade edilmiştir.

BM Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda (UNCED) 178'den fazla Hükümet tarafından kabul edilen Agende 21, Rio de Janeiro kentinde düzenlenen Dünya Zirvesi'nin bir ürünü olan 1992’de başlatılan bu program, bugün Agenda 2025 hedefi de aşılarak WEF Agende 2030’a taşınıyor. Meğerse Agenda 21 Çevre, ağaç filanla ilgili bir program değilmiş. Çevre oltaya takılan yemmiş, Gezi olaylarında gördüğümüz gibi.

Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu (CSD), Aralık 1992'de UNCED'in etkili bir şekilde izlenmesini sağlamak, anlaşmaların yerel, ulusal, bölgesel ve uluslararası düzeylerde uygulanmasını izlemek ve raporlamak için kuruldu. 1997'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun özel oturumunda toplanan Dünya Zirvesi ilerlemesinin beş yıllık bir incelemesinin yapılması kararlaştırıldı. 26 Ağustos - 4 Eylül 2002 tarihleri ​​arasında Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde düzenlenen Dünya Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi'nde (WSSD) güçlü bir şekilde yeniden teyit edilmiş.

TOBB işletmeler için Karbon ayak izi hesaplama çalışmalarına başlamış. 2 Ağustos'ta yani bugün karbon Platformu projesi gerçekleştirilmiş. Buna Sizce Hayırlı olsun denir mi? Geliyor gelmekte olan, Uyuyor uyumakta olan!
Şeytani senaryo adım adım hayata geçiriliyor.
Tek hedefleri var: Tek dünya, tek aile, tek gelecek. Türkiye onlar için çok çok önemli.
Türkiyeyi almak, sadece Türkiye’yi almak demek değildir, Türk dünyasını, İslam dünyasını almak demektir. Ortadoksluğun merkezini ele geçirmek demektir. Doğu Akdeniz'de sabit bir üs konumundaki KKTC’yi almak demektir.

Hatırlarsanız BM Türkiye ekibi, Erdoğan İstanbul sözleşmesinden geri çekilme iradesini beyan ettiği gün, bir bildiri yayınlayarak şöyle demişlerdi: “Hükümetin, sivil toplumun ve tüm ulusal ortakların, toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesi ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’nin ‘kimseyi geride bırakmama’ taahhüdü doğrultusunda, kadınların ve kız çocuklarının şiddetten uzak yaşamalarını temin etmek için gösterdiği çabaları desteklemeye devam edecektir” diyordu.
20.03.2021 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'nda İstanbul Sözleşmesi'nin Türkiye bakımından feshedilmesine karar verildiği belirtilerek bunun hukuki dayanağı olarak da 9 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 3. maddesi gösterilmişti.
Sonuçta Erdoğan’ın kararnamesindeki irade değil, Uluslararas sistemin tavsiyesi ve talebi gerçek oldu.
Şeytan bütün esbabı cefasın toplamış geliyor. Herkes safını seçsin ve sonucuna razı olsun.

Selam ve dua ile