"Bush" Ortadoğu'nun Gerçek Tehdidi
Ortadoğu'ya milyarlarca dolarlık silah satan Bush...
Ortadoğu'ya milyarlarca dolarlık silah satan Bush, İran'ın, atom bombasına sahip olması durumunda, Ortadoğu'da “nükleer katliam” olabileceği iddiasında bulundu.
ABD Başkanı, İran'ın, nükleer silaha sahip olmaya giden teknolojiyi elde etme yönündeki mevcut çabalarının istikrarsızlık ve şiddetin hüküm sürdüğü bölgede “nükleer katliam” tehdidi oluşturduğunu söyledi.
İran Devrim Muhafızlarını, Irak'taki direnişçilere silah ve lojistik destek sağlamakla suçlayan Bush, “Tahran yönetimi bu tavrına son vermeli. Buna son verene dek askerlerimizi korumak için gerekli önlemleri alacağım” diye konuştu.
ABD'ye göre “İran'ın, teröre destek veren ülkelerin başında geldiğini” belirten Bush, İran'ı, Lübnan'daki Hizbullah, Filistin'deki Hamas ve İslami Cihad örgütlerine destek vermek ve Afganistan'daki Taliban örgütüne silah sağlamakla da suçladı.
Tevhid Haber / Ajanslar
