İran’dan BAE’ye Netanyahu tepkisi
Bakanlık, Netanyahu’nun BAE ziyaretinin bölgesel barış ve güvenlik açısından tehlikeli sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.
Bakanlık, Netanyahu’nun BAE ziyaretinin bölgesel barış ve güvenlik açısından tehlikeli sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.
Bakanlık, soykırımcı israilin İran’a yönelik saldırıları ile Filistin ve Lübnan’daki faaliyetlerinin Batı Asya’yı tarihinin en kırılgan ve hassas dönemlerinden birine sürüklediğini belirtti. Netanyahu’yu “çocuk katili ve savaş yanlısı” olarak nitelendiren Bakanlık, uluslararası yargı süreçlerine konu olan bir kişinin bölgede ağırlanmasını tehlikeli ve kaygı verici bulduğunu ifade etti.
Açıklamada, israilin İran’a ve diğer bölge ülkelerine yönelik düşmanlığı ile tekrarlanan tehditleri gerekçe gösterilerek, bütün bölge ülkelerinin bu ziyaretin sonuçlarına karşı dikkatli olması gerektiği vurgulandı.
Bölgesel güvenliğin ortak ve bölünmez bir bütün olduğu belirtilen açıklamada, güvensizlik yaratan aktörlerin bölgeye girişine zemin hazırlayan adımların bütün ülkeleri olumsuz etkileyeceği ve istikrarsızlığı artıracağı ifade edildi.
İran Dışişleri Bakanlığı, bölge yönetimlerini barış ve istikrar konusundaki sorumlulukları doğrultusunda hareket etmeye çağırarak, ülkelerinin topraklarının diğer bölge ülkelerine karşı istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerin yürütüldüğü bir alana dönüşmesine izin vermemelerini istedi.
