Yeni Şafak Hızını Alamadı! BAE'ye Övgüler...

Yeni Şafak Hızını Alamadı! BAE'ye Övgüler...

15 Temmuz darbe girişiminde BAE'nin finansal destek verdiğini manşetlerine taşıyan Yeni Şafak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilişkileri normalleştirmesiyle, gazetede BAE'ye olan yaklaşımını değiştirdi.

Hükümete olan yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesine göre bir zamanlar 15 Temmuz darbe girişiminin finansörü olan Birleşik Arap Emirlikleri ( BAE), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilişkileri normalleştirme yoluna gitmesiyle birlikte, BAE'ye olan yaklaşımını da değiştirdi. Gazete, BAE ile alakalı yaptığı haberde attığı başlık ile okuyucuları şaşırttı.

BİR ZAMANLAR 15 TEMMUZ'UN FİNANSÖRÜYDÜ!

Gazetenin BAE ile alakalı yaptığı son haberde, Muhammed bin Zayid'in, Rusya’ya yaptığı ziyaretteki açıklamalarından 'Batı’nın dayatmalarına boyun eğmedik' cümlesini başlığa taşıması dikkat çekti. Gazete ayrıca, bir zamanlar BAE için 'ŞEREFSİZ BUNLAR' başlığı atmıştı. İşte Yeni Şafak'ın konuyla alakalı yaptığı haber:

Batı’nın dayatmalarına boyun eğmedik

Orta Doğu liderleri Ukrayna krizinin çözümü adına Batı’ya çıkarma yaptı. BAE lideri Muhammed bin Zayed, Rusya’ya giderek Vladimir Putin’le görüştü. Bin Zayed’in “Putin’e Batı’nın baskılarına rağmen kendi yolumuzdan yürüdük” çıkışı oldukça dikkat çekti.

KAYNAK: MİLLİ GAZETE