WSJ: Katar, Hamas'ı sınır dışı, mal varlıklarını dondurma ve tutuklamakla tehdit etti

WSJ: Katar, Hamas'ı sınır dışı, mal varlıklarını dondurma ve tutuklamakla tehdit etti

Wall Street Journal, Katar rejiminin Hamas liderlerini, Biden'ın planını kabul etmemeleri halide tutuklanma, mal varlıklarının dondurulması, yaptırımlar ve Doha'dan sınır dışı edilme ile karşı karşıya kalabilecekleri konusunda tehdit ettiğini bildirdi.

CNN'in benzer bir haberini takiben Wall Street Journal (WSJ) gazetesi tarafından yayımlanan habere göre Katar ve Mısır, kısa süre önce üst düzey Hamas liderlerini, ABD Başkanı Joe Biden'ın esir takası ve ateşkes planını kabul etmemeleri halinde tutuklanma, mal varlıklarının dondurulması, yaptırımlar ve Doha'dan sınır dışı edilme ile karşı karşıya kalabilecekleri konusunda tehdit etti.

İslami Cihad'ın üst düzey bir üyesi olan Muhammed el-Hindi, Suudi Arabistan'a ait el-Mecelle dergisine verdiği mükalatta iddiaları yalanladı.

WSJ'nin haberinde, bu tehditlerin ateşkes konusunda taraflara baskı yapan Biden yönetiminin talimatıyla yapıldığı bildirildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Başkan Biden, pazartesi günü yaptığı bir telefon görüşmesinde Katar lideri Şeyh Temim bin Hamad es-Sani'yi 'Hamas'la bir anlaşmaya varılması için gereken tüm araçları kullanmaya' çağırdı.

Bu baskılara rağmen direniş, savaşın ilk aşamasında sona ermesini garanti etmeyen anlaşmayı reddetmeye devam ediyor.

CIA Direktörü William Burns, Katar ve Mısır'a savaşı sona erdirecek müzakerelerin, planın ilk aşamasının üçüncü haftasında başlayacağını bildirdi ve bu ülkelerden, beşinci haftaya kadar şartlar üzerinde anlaşmaya varılması yönünde Hamas'tan teminat almalarını talep etti.

Görüşmelerde yer alan üst düzey bir yetkili, gazeteye yaptığı açıklamada "(Hamas liderleri) Katar'ın, yönetimin istemesi halinde onları sınır dışı etmekten başka seçeneği olmayacağını biliyorlar," ifadelerini kullandı.
YDH