Uzun süre burdayız!

Uzun süre burdayız!

Gates, Körfez bölgesinde Amerikan donanması yığılmasının ABD'nin dünyanın bu bölgesinde kalıcı olduğunu gösteren bir işaret olduğunu söyledi.

Son yıllarda işgalci ABD'nin Iraktan çekilmesi ile ilgili tartışmalar sürerken Savunma Bakanı Robert Gates'ten açıklama geldi.Açıklamaya göre ABD uzun süre komşumuz olacak gibi gözüküyor.

Savunma Bakanı Robert Gates, Körfez bölgesinde Amerikan donanması yığılmasının ABD'nin dünyanın bu bölgesinde kalıcı olduğunu gösteren bir işaret olduğunu söyledi.
Irak ziyareti sırasında gazetecilere konuşan Gates, uzun zamandır burada olduklarını belirterek "Uzun bir zaman daha burada olacağız. Herkes bunu bilmeli. Dostlarımız ve bize düşman olabileceklerini düşünenler bunu böyle bilmeliler" dedi.

Son haftalarda Amerikan donanması varlığının Körfez'de arttığına dikkat çeken ABD Savunma Bakanı Gates, basında ABD'nin Körfez'e ikinci bir uçak gemisi daha göndereceği şeklindeki haberlere atıfta bulunmadan "Son haftalarda Körfez'de donanma gücünün arttığını gözlemledim" dedi.