Suud'un İdamlardaki Payından Neden Söz Edilmiyor ?

Suud'un İdamlardaki Payından Neden Söz Edilmiyor ?

'Allah yolunda ölmek en yüce temennimizdir' sloganı şaka değildi diyebilen binlerce Bedii'lere,binlerce Mursi'lere,Binlerce Biltaci'lere selam olsun.

Mısır'da darbeci çetenin aldığı idam kararlarına tepkiler dalga dalga yayılarak büyüyor.

Mısır halkının özgür iradesiyle seçmiş olduğu Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin cuntacılar tarafından darbe ile indirilerek tutuklanmasının ardından ülkede haklarının gasp edilmesine seyirci kalmayan ve yeni bir devrim dalgası başlatan Mısırlılar Rabiatül Adeviyye Meydanı'nda toplanarak Sisi ve baltacı çetelerine karşı barışçıl gösterilerle karşı durup kıyam etti.

26 Temmuz gecesi Rabiat'ül Adeviyye meydanındaki halka saldıran katil cunta rejimi binlerce kişiyi katlederek başladığı zulüm serüvenine son olarak 1211 kişi hakkında idam kararı vererek devam etti.

Türkiye halkının idam kararlarına verdiği tepkiler hemen hergün medyaya yansırken, Darbeci Sisi'nin efendileri ABD ve İsrail'in yanı sıra, ümmetin en büyük hainlerinden körfez ülkeleri kralllarının bu katliamların ortaklarından olduğu yönündeki haber,yorum,eylemlerin pas geçildiğine şahit olmaktayız.

Darbe hakkında, "Mısır'da milyonların isteğiyle" gerçekleşen bir harekat olduğunu bağıra bağıra söyleyen ABD'nin DemokraSİSİ, idam kararları hakkında Mısır cuntasına uyarıda bulunarak Müslümanların aklıyla alay ediyorken, Darbe rejimine kirli paralarıyla destek veren Suud hanedanı ve diğer körfez krallarından tek bir söz edilmemesi hayret verici.

AB'nin katliamları, iki taraf arasında çatışma olarak görüp Mısır'a yardımı keseceğini açıklamasının ardından Cunta rejimine yardım sözü veren Suud'un ne pahasına olursa olsun desteklerini esirgemeyeceklerini açıklamasından neden söz edilmiyor ?

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'ın darbecilere 8 milyar dolarlık ekonomik yardımından neden söz edilmiyor ?

"Bir Mazlumun öldürülmesinde yarım kelime dahi yardım edilecek olursa o adamın alnına ahirette Allah'ın rahmetinden mahrumdur mührü vurulur." Hz. Muhammed  (aleyhisselati vessellem)in bu hadisi kulaklarda çınlamıyor mu ?

Allah'ın rahmetine talip olanlar, Mısır'da öldürülen mazlumlar için konuşmayacak mı ?, onları katleden, haklarında delilsiz saçma sapan ithamlarla idam kararları çıkaran Cunta rejimine karşı ses çıkarmayacak mı ? Katliam emrini veren ABD ve siyonist İsrail'e iki çift söz söylemeyecek mi ?, bu katliamlardan büyük mutluluk duyan ve iktidarlarının sarsılmasından korkan hain arap rejimlerini protesto etmeyecekler mi ?

Tüm alçakça katliam ve yardakçılığına karşı yiğit ve izzetli direnişini sürdüren Mısır'ın devrimcilerine selam olsun. Şerefli ve üstün düşüncelerinden dolayı batıla karşı hakkı boğdurmayan, içlerindeki Musa'ları firavunlara boğdurmayan, şehadeti nimet kabul ederek gülücüklerle "hoşgeldin" dercesine gülümseyerek selamlayan, canı pahasına olsa dahi 'Allah yolunda ölmek en yüce temennimizdir' sloganı şaka değildi diyebilen binlerce Bedii'lere,binlerce Mursi'lere,Binlerce Biltaci'lere selam olsun.

Tevhidhaber / Editör

Kaynak:Haber Kaynağı