Somali"de katliam

Somali"de katliam

Etiyopya ordusu, son üç gündür Somali’nin başkenti Mogadişu’da 200 sivili öldürdü. Somali’de bulunan işgalci Etiyopya

Etiyopya ordusu, son üç gündür Somali"nin başkenti Mogadişu"da 200 sivili öldürdü. Somali"de bulunan işgalci Etiyopya ordusu, son üç gündür Somali"nin başkenti Mogadişu"da 200 kişiyi katletti.
Etiyopya"nın başkenti Addis Ababa"dan yayın yapan devlet televizyonunun enformasyon bakanlığına bağlı olarak bildirdiğine göre, ""İslam Mahkemeleri Birliği"" ne bağlı direnişçilerden 200 kişi öldürüldüğü, çok sayıda direnişçinin de yaralandığı belirtildi.
Somali"de Etiyopya"nın yanı sıra ABD ordusu da işgal gücü olarak bulunuyor. Mogadişu"da 4 gün önce düzenlenen bombardımanda 11 sivil öldürülmüştü.
İşbirlikçi Somali güçleriyle bu ülkedeki Etiyopya birliklerinin düzenlediği saldırının, Şubat ayından bu yana en şiddetli saldırı olduğu bildirilmişti.

Halk kaçıyor
Bu arada, şiddetten dolayı Mogadişu sakinlerinin kenti terk etmeye devam ettikleri bildirildi.
BM"nin açıklamasına göre, 12 bini son haftada olmak üzere Şubattan beri ülkeden 57 bin sivil kaçtı.