Putin ve İsrail

Putin ve İsrail

Merkezi Londra’da bulunan ve Arapça olarak yayımlanan Rey El Yevm Gazetesi Gazetesi genel yayın yönetmeni Abdel Bari Atvan İsrail Ve Rusya ilişkisini yazdı

Putin ve İsrail / Abdel Bari Atvan TERCÜME MAKALE /TEVHİDHABER

Umarım Vladimir Putin, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid televizyona çıkıp İsrail'in Rusya ile Ukrayna arasındaki herhangi bir savaşta ABD'nin yanında yer alacağını ve stratejik Amerikan müttefikleriyle her zaman aynı yolda kalacağını söylediğinde dinliyordu. Rusya devlet başkanı şimdiye kadar bu ırkçı işgalci devletin en büyük savunucularından biri oldu ve Suriye'ye yönelik tekrarlanan saldırgan saldırılarına, Filistin topraklarının ilhakına, iki devletli çözümün ortadan kaldırılmasına, Filistinli masumların katledilmesine ve Filistin topraklarının sıkılaştırılmasına tamamen göz yumdu. Gazze Şeridi'nde çoğunluğu Rus yanlısı olan iki milyon insan açlıkla -kuşatıldı.

Arapların çoğu - işgal devleti ile ilişkileri normalleştiren ABD'ye bağımlı yöneticiler dışında - Rusya'yı stratejik olarak görüyor. Kendilerini tehdit eden ve ülkelerini mahveden tüm savaşların arkasında duran ABD'nin küresel hegemonyasını sona erdirmeyi amaçlayan Çin ile ittifakını destekliyorlar.

Rusya, İsrail'e zor zamanlarda güvenilebilecek bir dost gibi davrandı. Bu nedenle, son beş yılda Suriye'ye 300'den fazla hava ve füze saldırısı gerçekleştirmesine izin verdi, buna son zamanlarda Rus hava üssü Hmeimim'den sadece 50 km uzaklıktaki Lazkiye limanı da dahil.

Rusya her zaman son yıllarda Filistin topraklarını gasp etmek için göç eden Rus kökenli bir milyon İsrailliyi İsrail'e boyun eğdirmek ve Suriye'de yüzlerce insanı öldüren ve sakat bırakan askeri ve sivil hedeflere yönelik saldırılarına göz yummak için bir bahane olarak gösterirdi, çoğunlukla siviller. İsrail dışişleri bakanının ve müstakbel başbakanın aldığı pozisyon, bu duruşun başarısızlığını ve saflığını gösteriyor. Moskova'ya sırtını dönen ve son derece hassas bir anda açıkça rakibinin tarafını tutan bu sözde dosta yönelik Rus politikalarına uyum sağlamanın tüm gamının yeniden düşünülmesi çağrısında bulunuyor.

Rusya ve Putin, çoğu Yahudi olmayan ya da Yahudi olarak tanınmayan bir milyon Rus İsraillinin kartını, anavatanlarına düşmanlığıyla övünen ve düşmanlarını destekleyen bu ırkçı devlete çevirmeli.

RT'nin Arapça servisi, Rusya'nın Suriye'ye yönelik İsrail saldırılarına neden yanıt vermediğini veya Suriye ordusunun onları püskürtmek için S-300 füzelerini kullanmasına neden izin vermediğini açıklamak için bir Rus albayı ağırladığında, “Düşmanlık içinde değiliz. İsrail ile. Suriye'ye savaşmak için değil, teröristlerle savaşmak için gittik” dedi.

Bu uzman veya hükümetinin sözcüsü, şimdi bize Lapid'in açıklamalarının İsrail'in ABD'ye boyun eğdiğini kabul etmek anlamına gelmediğini veya İsrail'in herhangi bir savaşta Rusya'nın düşmanlarının yanında yer alacağını ilan etmenin düşmanlık anlamına gelmediğini düşünüp düşünmediklerini söylemeli.

Cevabın çok uzun sürmeyeceğini umuyoruz.