Polis hastane bilgisayarlarına el koydu

Polis hastane bilgisayarlarına el koydu

Avustralya polisi, İngiltere ve İskoçya'daki saldırı girişimleriyle ilgili olarak iki hastaneye düzenlediği baskında

Polis, ülkenin batısındaki Perth ve Kalgoorlie kentlerinde bulunan hastanelerdeki bilgisayarlarla bu hafta başında tutuklanan şüpheliyle bağlantı olduğunu açıkladı.

Yetkililer, Avustralya'da bu saldırılarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamına üçüncü bir eyaletin (Yeni Güney Galler) dahil edildiğini de belirtti.

Soruşturma kapsamında çok sayıda kişinin sorgulandığını ifade eden yetkililer, sorgulananlar arasında daha önce Hindistan'da yaşamış yabancı doktorların bulunduğunu söyledi.

Polis, geçen pazartesi Queensland eyaletinde tutuklanan Hintli doktor Muhammed Hanif dışında kimsenin tutuklanmadığını kaydetti.

İngiltere'nin Runcorn bölgesindeki Halton Hastanesinde çalıştığı belirtilen 27 yaşındaki Hanif, Avustralya'nın Uluslararası Brisbane Havalimanı'nda başka bir ülkeye uçmak istediği sırada tutuklanmıştı.

Gözaltılarda 'doktor' şoku

Londra ve Glasgow'daki terör olaylarıyla ilgili olarak gözaltına alınan 8 zanlının sağlık çalışanlarından oluşması ise İngiltere'de şok etkisi yarattı.

Gözaltındakilerin en az 4'ü doktor. Doktorların aralarında Iraklı, Ürdünlü ve Hintliler de bulunuyor.

Yurtdışından gelen doktorlar, İngiltere'de diğer göçmenlerden daha rahat çalışma izni alıyor ve daha esnek bir güvenlik taramasından geçiyor.

Güvenlik birimleri, El Kaide gibi radikal İslamcı örgütlerin sistemdeki bu esneklikten faydalanabileceğini düşünüyor.

Başbakan Brown, göçmenlere yönelik güvenlik kontrollerinin de artırılacağını açıkladı.

Özellikle sağlık alanında çalıştırılmak üzere, çeşitli ülkelerden çalışma ve oturma izni verilerek İngiltere'ye kabul edilen kişilerin üzerinde daha çok durulacağını belirten Brown, bu kararın Londra ve Glasgow havaalanına saldırı girişimlerinin ardından alındığını söyledi.

cnn