Pakistan"da Çatışma: 50 ölü
Pakistanda aşiret üyeleriyle El Kaide bağlantılı militanlar arasında yaşanan çatışmalarda en az 50 kişi yaşamını yitirdi.
Pakistan"ın Afganistan sınırı yakınında 2 gündür süren çatışmalarda 50 kişinin öldüğü, çatışmalara karışan militanların çoğunun Özbek kökenli olduğu bildirildi.
Güney Veziristan bölgesindeki çatışmalar esnasında otobüslerine havan topu isabet etmesi üzerine iki öğrenci de hayatını kaybetti.
Yerel kaynaklar, çatışmalara aşiret önde gelenleri ile militanlar arasında asayişin sağlanması konusundaki görüş ayrılıklarının yol açtığını belirtiyor.
Pakistan hükümeti, merkezin fazla müdahale edemediği bu bölgelerde asayişi sağlamak için Taliban yanlısı gruplarla ateşkes anlaşmaları yapmaya yöneliyor.
