Pakistan'da askeri uçak düştü
Pakistan Hava Kuvvetleri'ne (PAF) ait bir savaş uçağı, ülkenin kuzeyindeki Peşaver kenti yakınlarında düştü.
PAF sözcüsünün, yerel televizyon kanalllarına verdiği bilgiye göre, FT6 tipi jet uçağının iki pilotu düşmeden önce fırlatma koltuklarını ateşleyerek güvenli bir şekilde indi.
Sözcü, jetin rutin eğitim uçuşlarından birini yaptığı sırada kaza sonucu Peşaver'in 7 kilometre güneyine düştüğünü açıkladı. Uçağın düştüğü yerde kimseye ve herhangi bir yerleşim birimine zarar gelmediğini kaydeden sözcü, motordaki bazı teknik problemlerden şüphelendiklerini belirterek, olayla ilgili soruşturmanın açıldığını ifade etti.
Mart ayında meydana gelen başka bir kazada, ülkenin güneybatısındaki Ketta yakınlarında üs'ten kalkış yapan Çin yapımı F-7 uçağının bilinmeyen bir nedenle düşmesi sonucu pilot hayatını kaybetmişti.
PAF'ta Çin yapımı F-7'lerin yanı sıra Amerikan F-16'ları ve Fransız Mirage'ları da bulunuyor.
