Müşerref'in Zorbalığı Pakistan'ı İç Savaşa Sürüklüyor (foto)
Muhalefet ile diktatör Pervez Müşerref'in hükümetini destekleyenler arasında çıkan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının30'a ulaştığı yaralı sayısının ise 100'ü geçtiği bildirildi.
Pakistan'da diktatörü Pervez Müşerref'in görevden aldığı Yüksek Mahkeme Başyargıcı İftihar Çavdri'yi destekleyen muhalefet ile Müşerref'in hükümetini destekleyenler arasında çıkan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının30'a ulaştığı yaralı sayısının ise 100'ü geçtiği bildirildi.
Çatışmalar Pakistan'ın ne büyük kenti Karaçi'de yoğunlaştığı, -Karaçi Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasına göre- Yüksek Mahkeme'nin 9 Mart'ta Müşerref tarafından azledilen başyargıcı Çavdri'nin, kendisini destekleyen Pakistan halkını selamlamak üzere Karaçi havalimanına gelmesinden sonra çıktığı ve giderek yayıldığı, çatışmalarda, pompalı tüfeklerle tabancaların kullanıldığı belirtildi.
Başyargıç Çavdri'yi destekleyen onlarca avukatın "Seninleyiz Çavdri!! ""Kahrolsun Müşerref" şeklinde sloganlar attığı, Karaçi caddelelerinin kamyon ve tankerlerle trafiğe kapatıldığı belirtiliken Pakistan'ın en büyük İslami hreketi olan "Cemaat-i İslami", Pakistan hükümetinin yandaşlarına her türlü imkanı sağlayarak provakasyon yaptığını belirtti.
Cemaat-i İslami hareketi'nin Karaçi'deki lideri Marajul Huda "Hükümet bütün imkanlarını ve kurumlarını yandaşlarına tahsis ederek bize karşı saldırtıyor" diyerek, Pervez Müşeref yönetiminin faşistçe politikalarına itiraz etti.

Müşerref tarafından görevinden azledilen Başyargıç İftihar Çavdri'ye Pakistan halkı büyük destek veriyor

















velfecr
