Mısır'da Her Gün Müslümanlar Tutuklanıyor

Mısır'da Her Gün Müslümanlar Tutuklanıyor

Mısır Firavununun İhvan-ı Müslimin hareketine karşı sürdürdüğü baskı her gün yapılan tutuklamalarla had safhaya ulaştı.

Mısır Firavununun İhvan-ı Müslimin hareketine karşı sürdürdüğü baskı her gün yapılan tutuklamalarla had safhaya ulaştı. Firavun güçleri bugün de İhvan hareketinin İslami yayın kuruluşlarından birinin sorumlusu olan Hasan Zalat'ı tutukladı.

Üç gün önce kalp ameliyatı olan ve yatalak halde bulunan Hasan Zalat'ın şafak vakti evine yapılan baskınla zorba tutuklanması, Mısır Firavunu Hüsnü Mübarek'in İslami harekete karşı nedenli düşman ve gaddar olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Evine yapılan baskın sonucu ailesinin tüm ısrarına rağmen sürüklenerek tutuklanan Hasan Zalat bir battaniye içinde paketlenerek polis arabasına götürüldü.

Hasan Zalat'ı zorbaca tutuklayan Mısır emniyet güçleri, Zalat'ın evini de alt üst ederek evinde bulunan birçok eşyaya el koydu.

Mısır firavun güçleri bir gün önce de İhvan-ı Müslimin Şura üyesi Dr. Mahmud Ğazlan ve dört İhvan üyesini tutuklamıştı.

Mısır rejimi bir ay içinde İhvan-ı Müslimin hareketinin önde gelen 80 yöneticisini tutukladı.