İsrail Ordusu Alarm Veriyor

İsrail Ordusu Alarm Veriyor

Barak İsrail'in ordusunun personel ve techizat bakımından yetersiz olduğunu ve yeni bir savaşta kazanamayacağını belirtti.

İsrail rejimi savaş bakanı Ehud Barak İsrail'in ordusunun personel ve techizat bakımından yetersiz olduğunu ve yeni bir savaşta kazanamayacağını belirtti.

Salı günü Tel Aviv'de İsrail ordusunun yetersizliği ve hazırlıksızlığı konusunda askeri kurmaylar tarafından savaş bakanı Ehud Barak'a brifing verildiği, geçen yıl Hizbullah karşısında alınan yenilgiyle bu yetersizliklerin belirgin bir şekilde açığa çıktığı belirtildi.

Siyonist İsrail ordusunun 2004 yılından beri ihmal edildiğinin belirtildiği birifingte, İsrail ordusunun mahrum bırakıldığı, "düşmanlarla çevrili İsrail"in ayakta kalabilmesi için İsrail ordusunun bir an önce güçlendirilmesi, bunun için de orduya ayrılan bütçenin artırılması istendi.

Siyonist rejim askeri kaynakları, İsrail ordusunun hedeflerine ulaşmada mali destekten mahrum kalmasının yanında yeterli insan gücüne de sahip olmadığını belirterek, İsrail ordusunun hali hazır durumunun İsrail'e askeri bir zafer kazandırabilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Hizbullah yenilgisi sonrası itibariyle İsrail ordusunun tekrardan toparlanıp eğitilmesi için en az 10 yıl gerektiğini belirten İsrail askeri kaynakları, İsrail ordusunun içinde bulunduğu bu durumdan çıkabilmesi için nelerin yapılması gerektiği konusunda çalışmaların da sürdüğünü açıkladı.

İsrail ordu kaynakları tarafından Siyonist rejim başbakanı Ehud Olmert'e sunulan bir raporda iki yedek zırhlı birliğin daha oluşturularak İsrail ordusuna katılması istendi. Bunun yanısıra orta menzili füzlere karşı yeni bir savunma sisteminin geliştirilmesi, anti tank füzelerine karşı İsrail tanklarına ekstra zırhların eklenmesi, piyade birliklerine manevra kabiliyeti yüksek yeni personel taşıyıcı araçlarının üretilmesi istendi.

Siyonist rejim savaş bakanı Ehud Barak da, gerektiğinde İran, Suriye ve Lübnan gibi "düşman"ın derinliklerini vurabilecek askeri güce ihtiyaç olduğunu İsrail ordusunun eğitilmesinin de büyük bir önem taşıdığını belirtti.

İsrail ordusu özel güçlerinin eğtimsiz olduğunun Hizbullah savaşı sırasında, özellikle de Baalbek baskınında belirgin bir şekilde ortaya çıktığını belirten siyonist ordu kaynakları, Suriye ile bir savaşın çıkması durumunda, hızlı bir zaferin kazanılabilmesi noktasında Suriye ordusunun insiytifinin kırılabilmesi için çok hızlı hareket edilerek "düşman" topraklarının derinliklerine doğru ilerlenmesi gerektiği, bunun da İran devrim muhafızlarının Suriye ordusuna destek sağlamasını önleyebileceği ileri sürüldü.

velfecr