İsrail Kazıları Meşru Göstermeye Çalışıyor

İsrail Kazıları Meşru Göstermeye Çalışıyor

İsrail, Mescid-i Aksa kazılarına meşruiyet kazandırmak ve kamuoyunda olumlu yaklaşımlar sağlamak amacıyla kazılarda birşeyler bulunduğunu açıklamaya başladı.

İsrail, Mescid-i Aksa'yı yıkmak için sürdürdüğü kazılarına meşruiyet kazandırmak ve kamuoyunda olumlu yaklaşımlar sağlamak amacıyla kazılarda birşeyler bulunduğunu açıklamaya başladı.

İşte ajanslarda geçen ve İsrail'in kazıları için birçok kişiye meşru delil teşkil edebilecek haber:

[İsrail'de arkeologlar Hz. İsa dönemine ait 70 metrelik bir tünel buldu.

İsrail'deki eski eserler dairesinden yapılan açıklamada, M.S. 70 yılında Kudüs'ün Romalılar tarafından kuşatılması sırasında halkın kentten kaçmak için kullandığı sanılan tünelin antik dönemde su biriktirmek amacıyla yapıldığı kaydedildi.

Tünelin bazı yerlerde 3 metre yüksekliğe ulaştığı ve traşlanmış taşlarla sağlamlaştırıldığı belirtilen açıklamada, kazı çalışmalarında paralar ve Roma dönemine ait vazo parçaları bulunduğu da kaydedildi.]

Tevhid Haber