İsrail Filistin Devletine Döner

İsrail Filistin Devletine Döner

Siyonist İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, Filistinlilerin geri dönüş hakkıyla ilgili maddelerin tüm mevcut belgelerden kaldırılmasını istedi.

Siyonist İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, Filistinlilerin geri dönüş hakkıyla ilgili maddelerin tüm mevcut belgelerden kaldırılmasını istedi.

Peres, yaptığı açıklamada, "geri dönüş hakkının tek anlamının, İsrail'i bir Filistin devletine döndürmek olduğunu" öne sürdü. İsrail'in iki halk ve iki devletli bir çözümü desteklediğini kaydeden Peres, ancak Hamas'ın bölgede tek bir Filistin devletiyle ilgilendiğini ifade etti.

Bakanlar Kurulu toplantısından önce yeni Filistin kabinesiyle ilgili görüşünü dile getiren diğer Başbakan Yardımcısı Avigdor Lieberman da, İsrail'in Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de tüm bağlarını kesmesini savundu.

Öte yandan, Filistin'in yeni Dışişleri Bakanı Ziyad Ebu Amr, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, İsrail'i Filistin hükümetiyle birlikte çalışmaya çağırdı.

Ebu Amr, yeni hükümetin, tutuklu takasına ilişkin anlaşma çerçevesinde, kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit'in serbest bırakılması için bir an önce harekete geçeceğini de belirtti.