İşgalci Askerler Bunalımda

İşgalci Askerler Bunalımda

İşgalci Amerikalı askerler arasında psikolojik hastalıklar artıyor.

Amerikalı askerler arasında psikolojik hastalıklar artıyor

Amerikalı askerler arasında artan psikolojik hastalıkların, Pentagon"u uzman psikolog kıtlığı ile karşılaştırdığı belirtiliyor.

USA Today gazetesi konu hakkında şöyle yazıyor: Irak"ta hizmet eden Amerikalı askerler arasında psikolojik hastalıklar öylesine artmış ki Pentagon hekimleri bu durumu kontrol altına alamıyor. Konuyu araştıran Dr. Rasel raporunda hasta sayısının artması yüzünden Pentagonun uzman psikolog bulma konusunda zorluk çektiğini, bu durumun da Irak"ta Amerikalı askeri komutanlara bir çok sorun yarattığını belirtiyor. Dr. Rasel son üç yılda konu ile ilgili sunulan raporlara karşın hiç bir ciddi girişimde bulunulmadığını ve Irak"ta bulunan askerlerin en az üçte birinin psikolojik tedaviye ihtiyacı olduğunu vurguluyor.

Bu arada Newyork Times gazetesi de Irak"ta bulunan Amerikalı komutanların savaş gerçeklerini söylemekten kaçındığını, askerlerin belirlenen süreden çok daha uzun bir süre Irak"ta tutulduğunu ve böylece psikolojilerinin bozulduğunu yazdı.

Amerika sağlık kurumunun araştırma sonuçlarına göre Amerikalı askerler ve aileleri Irak savaşından bir kabus olarak söz ediyor.

Amerikalı askerlerin psikolojilerinin bozulması ve savaş yorgunluğu yüzünden Bush"un bu savaşta kaybetme ihtimalini iki kat arttırdığı da belirtiliyor.