İHH Ameliyatlara Başladı
İHH'nın Afrika kıtasında başlattığı Katarakt Kampanyasının ilk durağı Benin oldu. Beninin başkenti Kotonodaki Akpakpa Hastanesinde 390 kişinin gözleri
Afrika kıtasındaki 10 ülkede yapılması planlanan katarakt ameliyatları başladı. Katarakt ameliyatlarının ilk durağı Batı Afrika"nın güney sahil ülkesi Benin oldu. Benin"in başkenti Kotono"da 390 kişinin gözleri açıldı. Akpakpa Hastanesi"nde gerçekleştirilen ameliyatlarda katarakt nedeniyle görme problemi yaşayanlar ışığa kavuştu. Gözü açılanlar arasında 7 yaşından 90 yaşına kadar çeşitli yaşlarda insanların bulunması dikkati çekti.
Benin"deki insanların birçoğu Müslüman olmasına rağmen mağdur durumda olan gayrimüslim vatandaşların da gözleri ameliyat ettirildi. Yürütülen proje kapsamında gerçekleştirilen ameliyatların başlama törenine Benin Sağlık Bakanı da katıldı. Sağlık Bakanı Dr. Musa Yaro düzenlenen törende bir konuşma yaptı.
Benin Sağlık Bakanı yardım istedi
Dr. Musa Yaro, Türkiye halkının Benin için daha çok yardım etmesini "Biz Türkiye"yi biliyoruz, Türkiye halkını tanıyoruz. Türkiye insanı yardımsever ve diğer toplumların problemlerine karşı duyarlı bir halktır. Sizlerin yardımını sadece sağlık alanında değil diğer insani yardım çalışmalarında da görmek istiyoruz" ifadeleriyle dile getirdi.
Ameliyat sonrasında İHH ekibi hastaları ziyaret etti. Hastalar, ameliyat sargıları açılırken duygularını paylaştılar. Yıllar sonra ışığa kavuşan hastalar ellerini havaya kaldırarak dua ettiler ve Türkiye halkına teşekkür mesajları gönderdiler. Hastalar arasında iki gözü de kataraktlı olan Done ismindeki kız çocuğu, annesini ilk defa gördü. Done"nin annesine sürekli sarılması ve dakikalarca annesinin gözlerinin içine bakması orada bulunanlara duygulu anlar yaşattı.
