Hamas Abbas'a Bağlı Milisleri Kınadı

Hamas Abbas'a Bağlı Milisleri Kınadı

Hamas’ın Bata Yaka temsilciliği, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’a bağlı milislerin Batı Yaka’da okul müdürlerini ve öğretmenleri kaçırmasını sert bir dille kınadı.

Hamas, eğitim sezonu başlamadan önce üniversite öğretim görevlilerinin, okul müdürlerinin, lise öğretmenlerinin ve Necah, Birizit ve Amerikan Üniversitesi gibi yüksek öğretim okullarında İslami hareket mensubu öğrencilerin kaçırılarak gözaltına alınmasının Ramallah yönetiminin Filistin’deki eğitime ilişkin söylediği sözlerin ne kadar içi boş sözler olduğunun bir kanıtı olduğunu ifade etti.

Hareket ayrıca bu saldırılar ve adam kaçırma eylemlerinin Ramallah yönetiminin Hamas’a karşı başlattığı savaşın ne kadar acımasız ve geniş çaplı olduğunu gösterdiğini belirtti.

Hareket ayrıca Ramallah yönetimine bağlı milislerin bütün temel prensipleri ve uluslararası anlaşmaları ihlal ederek, liselerin yaptığı mezuniyet törenlerinden daha farklı birçok kutlama törenine kadar en temel toplumsal ve insani faaliyete dahi izin vermediğini vurguladı.

Hareket son olarak Özerk Yönetim Başkanı Mahmut Abbas’tan kaçırıp gözaltına alma politikalarına son vermesini ve Filistin hapishanelerinde bulanan bütün tutukluların serbest bırakılmasını talep etti.

FİEM