"Gazze’nin Kapıları Açılmalı"

"Gazze’nin Kapıları Açılmalı"

Filistin Özerk Yönetim başbakanı İsmail Heniyye dün (5 Eylül Çarşamba), Kızılhaç’ın gönderdiği heyeti kabul ederek Gazze’nin karşı karşıya olduğu durum hakkında görüşme yaptı.

Filistin Özerk Yönetim başbakanı İsmail Heniyye dün (5 Eylül Çarşamba), Kızılhaç’ın gönderdiği heyeti kabul ederek Gazze’nin karşı karşıya olduğu durum hakkında görüşme yaptı. Görüşmeye katılan heyetin içinde İsviçre Kızılhaç Örgütü genel müdürünün ve Filistin Kızılhaç müdürünün de bulunduğu bildirildi.

Heniyye, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ve hükümetiyle Uluslar arası Kızılhaç Örgütü arasındaki kuvvetli ilişkilerden hoşnutluğunu dile getirdi. Heniyye, Kızılhaç adına insanî yardım hizmetleri veren tüm elemanların güvenliklerinin çok iyi bir şekilde sağlanması gerektiğini vurgulayarak onlardan birine yapılacak saldırının Filistin halkına saldırı anlamına geleceğini dile getirdi.

Heniyye, Kızılhaç heyetine Uluslar arası Kızılhaç Örgütü’nün Gazze üzerindeki kuşatmanın sona ermesi ve kapılarının açılması için daha çok çaba sarf etmesi gerektiğini hatırlattı. Heyetten ayrıca işgal devletinin zindanlarında tutulan Filistinli tutsakların ailelerine ziyaretlerin artırılmasını ve ihtiyaçlarının giderilmesi için yardımlar yapılmasını istedi. Heniyye bu arada esir değişimi pazarlığının sonuç vereceği ümidinde olduğunu ifade etti.

Heniyye görüşmede yaptığı konuşmada işgal devletinin ekonomik kuşatması sebebiyle Gazze’de ciddi insanî sorunlar yaşandığını dile getirerek bu sorunların sona ermesi için daha çok çaba sarf edilmesine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Bunun için Gazze’nin dışarıyla ekonomik irtibatının, ithalat – ihracat işlemlerinin kolaylaştırılmasını, bu konudaki engellerin kaldırılmasını istedi.

Heniyye, son dönemde Gazze’de güvenlik şartlarında çok büyük bir iyileşme olduğunu hatırlatarak hükümetlerinin insan haklarına, genel özgürlüklere ve fikir özgürlüğüne saygılı olduğunu dile getirdi.

FİEM