Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Efendiler toparlanın Ramazan geldi!

Özellikle kendisini siyasete kaptıran, başka hiçbir şey için kafasında yer bırakmayanlara sesleniyoruz: Ramazan teşrif etmek üzere, hazırlıklı olun, hayatınızda ne kadar yeri varsa orasını şimdiden ona hazırlayın. Böyle giderse bizi bize bırakmayacaklar gibi.

Deprem ve sel felaketi üzerine ne kadar yoğunlaşsak yeridir, gereklidir, hem de Ramazan’ı yaşamamıza hiç engel olmadığı gibi daha yürekten yaşamamızı sağlayabilir, sevaplarımızı katladıkça katlar, yeter ki işin farkında olabilelim. Hatta bir anlamda bu Ramazan bizim için belki öncekilerden çok daha farklı olabilir. Hangimizin yakınında bir depremzede yok ki. Elhamdülillah nice kardeşimiz yapacakları iyiliklerin bir kısmını Ramazan’a ertelemiş bulunuyor.

Ramazan geliyor diye uyarmamızın sebeplerinden birisi de siyasetin de oruç gibi sabır istediğini hatırlatmak içindir.

Her halde şu günlerde sabrımızın ne kadar zorlandığını hepimiz görüyoruz. Tahammül edilmesi gerçekten zor söz ve ithamlarla karşılaşıyoruz. İşi gücü bırakıp birilerinin iftiralarını çürütmekle öldüreceğiz zamanımızı.

Bunun için herkese sabırlı ve soğukkanlı olmayı tavsiye ediyoruz ama özellikle HÜDA PAR gönüllüsü kardeşlerimize söylüyoruz. Çünkü hiçbir siyasi partinin uğramadığı bir yoğunlukta hücuma uğradığını görüyoruz. Olay yerinde itina ile en küçük delilleri toplayan kriminal görevlileri gibi suç unsuru olabilecek ne varsa topluyor adamlar.

Durum böyle olunca aleyhimizde kullanmak üzere öfkeyle ağzımızdan çıkacak hiçbir şeyi kaçırmak istemiyorlar.

Demek istiyoruz ki orucumuzu bu anlamda iyi değerlendirelim, irademizi güçlendirelim ve bu gücü dışarıya yansıtalım.

İyi düşündüğümüzde orucun her yönüyle bizden yana olduğunun farkına varacağız.

Aksi takdirde sabırsızlık sadece şahsımıza zarar veren, orucumuzun sevabını azaltan bir günah olarak kalmayacak, davaya da zarar verebilecektir.

Bu münasebetle bütün Müslümanların cumasını tebrik ediyorum.

Bu yazı toplam 269 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar