Dilipak: Söylem ile Eylem Arasındaki Fark İnsanları Dinden Ediyor

Dilipak: Söylem ile Eylem Arasındaki Fark İnsanları Dinden Ediyor

“Son on yılda, o kadar cami ve imam hatip açıldı ama dinden uzaklaşma inanılmaz ölçüde arttı"

Son dönemde hükümete yaptığı eleştirilerle gündeme gelen Yeni Akit’ten ayrılmasının ardından Habervakti’nde köşe yazmaya başlayan Abdurrahman Dilipak, bugünkü yazısının seçim için yapılacak konuşmalar ve geleceğe ilişkin siyasi vaatler düşünülerek okunmasını istedi.

İman ile hayat arasındaki çelişkinin insanları dinden ettiğini yazan Dilipak “Son on yılda, o kadar cami ve imam hatip açıldı ama dinden uzaklaşma inanılmaz ölçüde arttı. Bu başarıya o sizin laikçiler bile inanmıyor. Söylem ile eylem arasındaki fark insanları dinden ediyor.

Kader, rızık, ecel, cemaat, ahiret çoğu kimse için artık fazla bir anlam ifade etmiyor. Hâlâ kaçtığımızı sandığımız şeye doğru koşuyoruz” düşüncesini dile getirdi.

“Hele bir şeylerin gerçekleşmesi için birileri, kendilerini ya da birilerini mutlak zaruretmiş gibi görürse hata yapar” uyarısında bulunan Dilipak, özetle şöyle devam etti:

“Biz hep başkalarını değiştirmek ve dönüştürmek istiyoruz, oysa asıl değişmesi gereken biziz biz. Müslümanların önderleri, Allah’ın yardımı için toplumun kendini dönüştürmesini ister, değilse, Allah’ın gazabının onları bulacağı uyarısını yapar. Benden söylemesi. Biliyorum, birilerinin canını sıkıyorum. O birileri, kendilerinde olmayan bir şeyi, onlardan istiyorlar ve onlar, bu kendilerinde olmayan şeyi, onlara vadediyorlar. Bu da bizim imtihanımız.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın