Dilipak: Benim Oyum Kime?

Dilipak: Benim Oyum Kime?

"Öncelikle '5 emanet' noktasında sabıkası olmayacak. 'Mal, can, namus, akıl-inanç ve nesil emniyeti' konusunda masum olacak"

Dilipak, bugünkü “Benim oyum kime?” başlıklı köşe yazısında “Benimle birçok alanda beraberliğim de olsa, temel ilkelerde zaafı olanları tercih etmeyeceğim” dedi ve şunları yazdı:

Din, mezhep, akrabalık, hemşehrilik ilişkileri, belki temel konularda eşitler arasında bir tercih konusu olabilir. İşi ehline vereceksiniz. “Ehliyet” ve “liyakat” imandan önce gelir.

Öncelikle “5 emanet” noktasında sabıkası olmayacak. “Mal, can, namus, akıl-inanç ve nesil emniyeti” konusunda masum olacak.

Fasık (Evamir-i Aşere kurallarını ihlal eden biri) olmayacak, Müstekbir, Mütrefin, Münafık, Muhteris olmayacak.

Sözkonusu olan siyaset olunca, İttihad, İttifak ve İtilaf’ın sınırları olacak ve bu sınırlar aşılmayacak. “Emanet’e hıyanet” etmeyecek. Yani “El Emin” olacak. Ya iyilerden en iyiyi, ya da nakıs olanlardan, temel olmazsa olmazlar dışında, en az nakıs olanı “kerhen” tercih edeceğiz.

Dilipak, ayrıca şunları söyledi:

Ben oy kullanırken aynı zamanda Pandeminin, aşının, PCR’nin maskenin, 5G’nin, Starlink’in, NeuraLink’in, GlobalReset’in, TransHumanizm’in, İstanbul sözleşmesinin, Lanzoretenin, iklim komplosunun, LGBT’ye pozitif ayırımcılık uygulayanların, fuhşiyatı normal görenlerin yanında olamam.