Bush'tan Asker Çekmeye Veto
Bush'un, Demokratlar'ın Irak'taki ABD askerlerinin 2008 yılında çekilmesini öngören yasa teklifini veto edeceği açıklandı.
Bush'un, Demokratlar'ın Irak'taki ABD askerlerinin 2008 yılında çekilmesini öngören yasa teklifini veto edeceği açıklandı.
ABD Başkanı Bush'un Güney Amerika gezisi kapsamında Brazilya'ya gittiği sırada uçakta bulunan Bush'un danışmanlarından Dan Barlett, akşam saatlerinde Demokrat liderlerin gündeme getirdiği Irak'taki askerlerin 2008 yılında çekilmesini öngören yasa önerisi hakkında konuştu.
Demokratlar'ın teklifinin Başkan Bush tarafından veto edileceğini söyleyen Barlett, "Hükümet, muhalefetin bu önerisini açıkça reddetmektedir. Bugün tarif ettikleri türden çıkacak her türlü yasa teklifi de eninde sonunda veto edilecektir" dedi.
ABD Senatosu'nun Demokrat liderlerinin, Irak'taki ABD askerlerinin 2008 yılının sonuna kadar çekilmesi ve Afganistan'da terörle savaş adı altında harcanan ABD kaynaklarının araştırılması için bir teklif sunacakları bildirilmişti.
Demokratların sunacağı tasarıda, Bush'un Irak'ta bu yılın 1 Temmuz ve 1 Ekim tarihleri arasındaki gelişmeleri de değerlendirmesini içeren bir toplantı yapılmasını öngörüyor.
Yasa tasarısına göre, eğer toplantı gerçekleştirilirse, Irak'taki ABD askerlerinin önümüzdeki yıl 1 Mart tarihinde çekilmeye başlaması ve 180 gün içinde çekilmenin tamamlanması gerekiyor.
Yasa tasarısında, Bush'un Temmuz ve Ekim ayları arasındaki değişiklerle ilgili yapılmayı öngören toplantıyı onaylamaması durumunda, çekilme işleminin derhal başlatılması ifadeleri yer alıyor.
