Beyaz Saray:""Guantanamo"daki mahkeme kararına katılmıyoruz""
Beyaz Saray, Guantanamo'da kurulan mahkemelerin askeri yargıçlarının 2 sanığı yargılama yetkilerinin olmadığına ilişkin verdiği karara katılmadığını bildirdi.
Beyaz Saray sözcüsü Tony Fratto, ABD Başkanı George Bush'un temaslarda bulunduğu Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da yaptığı açıklamada, yargıçlarla aynı görüşü paylaşmadıklarını söyledi.
Sözcü, Savunma Bakanlığının, yargıçların bu kararı için temyize gidilip gidilmeyeceği konusunda bir karar vereceğini söyledi.
Guantanamo'daki askeri yargıçlar, Bush yönetimine büyük darbe olarak yorumlanan bir karar alarak, mahkemeye çıkarılan 2 sanık hakkında yargı yetkilerinin olmadığına karar vermişti. Yargıçlar, Afganistan'da bir ABD askerini öldürmek, diğerini yaralamakla suçlanan Kanada vatandaşı Ömer Hadr ve terörist Usame bin Ladin'in koruması ve sürücüsü olmakla suçlanan Yemen vatandaşı Salim Ahmet Hamdan'a yönelik tüm suçlamaları düşürmüştü.
