Barnabas İncili ve Viktoria"nın ihtiharı

Barnabas İncili ve Viktoria"nın ihtiharı

"JİTEM'ciler Kıbrıs’ta, Aziz Barnabas’ın mezarını soyar. Veli Küçük ve bazı kişilerin bu işe karıştığı söylenir. Bu olayı gazeteci Kutlu Adalı soruşturmaya başlar. Tehditler alır. Ve öldürülür!"

Star gazetesi yazarı Aziz Üstel, Barnabas incili ile ilgili yazılarını sürdürüyor.

Barnabas İncili -Viktoria'nın ihtiharı - vurulan gazeteci 

Nedense insanlar bazı şeyler öğrenilsin, araştırılsın istemiyor. Örneğin bu Barnabas İncili ve başına gelenler.

Olay biraz Da Vinci Şifresi, az biraz polisiye, biraz da tarih. İntihar var, cinayet var, talan edilen Kıbrıs'ta Aziz Barnabas'a ait olduğu söylenen mezar var. Var oğlu var!

Her şeyden önce bu İncil, M.S. 325'e kadar İskenderiye Kilisesi'nce resmen kabul edilmiş, elden ele dolaşmış.

Derken M.S. 325'de Kral Konstantin'in başkanlığında şu ünlü İznik Konsülü toplanır. Kaynaklara göre 2 bin 48 dinadamı katılır bu bir dizi toplantıya. Kimileri Hz İsa'nın 'Tanrı'nın oğlu' olmadığını söylerken kimileri buna karşı çıkar. Toplantının asıl amacı, tarihçilere göre, Katolik Kilisesi'ni kurumsallaştırmak. Bu kurumsallaşmanın sonucu da yüzyıllar içinde Vatikan AŞ'nin oluşumu tabii!

Hani kimileri Barnabas İncili 'uydurmadır' diyor ya... İşte İznik Konsülü, bu uydurma ve yine kimilerine göre 'olmayan' İncil'i yasaklıyor! Kilisenin resmi dört İncili var: Matta, Markos, Luka ve Yuhanna... Daha sonra M.S. 366'da, Papa Damasus'u bu İncil'i hepten yasaklıyor. Engizisyon dönemi İspanya'da 'Barnabas' adını fısıldadığınız an ateşte diri diri yakılıyorsunuz! Bu İncil'den ya da Barnabas'ın kaleme aldığı, kimine göre 13 sayfalık mektup kimine göreyse 227 sayfalık İncil'den niye bu kadar korkuluyor?

Çok basit yanıtı:

1. Barnabas İncili, Hz İsa'nın Tanrı'nın oğlu olduğunu kabul etmiyor.

2. Hazreti İbrahim'in kurban olarak adadığı oğlunun Tevrat'ta belirtildiğince ve de Hıristiyan inançlarında vurgulandığınca İshak değil İsmail olduğunu söylüyor.

3. Beklenen Mesih'in Hz. İsa değil Hz. Muhammed olduğunu belirtiyor.

4. Hz. İsa çarmıha gerilmemiş, onun yerine Yahuda İskariyot yani İsa'yı Romalılar'a gammazlayan 13'ncü havari gerilmiştir,
diyor!

(bknz. İlim ve Sanat / Mart - Nisan 1986)

Şimdi bunlar Barnabas İncili'nin savları. Kabul et, etme... Bağır çağır. Ne yaparsan yap!

Ama bu incili bulup okuyan, İsrail Cumhurbaşkanı'nın torunu Viktoriya Rabin, bu İncil'i okur, Kelime-i Şahadet getirir ve Müslüman olur. Yaptığı kazı çalışmaları sırasında, 10 Emir ve Zebur'un izini sürerken, Etiyopyalı siyahi bir adam tarafından öldürülür. (Bknz. Apokrifal / Aydoğan Vatandaş-Timaş Yayınları).

Olayları burada alalım Kıbrıs'a taşıyalım. Ve apışıp kalalım. Neden mi?

Çünkü JİTEM'e bağlı kimseler (?) Kıbrıs'ta, Aziz Barnabas'ın mezarını soyar. Veli Küçük ve başka önemli kişilerin bu işe karıştığı söylenir.

Bu olayı KKTC'de, Gazeteci Kutlu Adalı soruşturmaya başlar. Tehditler alır... ve öldürülür!

Eşi, Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesine başvurur;

Türkiye'nin bu cinayeti soruşturmada kusurlu olduğu saptanır!! Adalı öldürülmeden kısa süre önceyse, örneğin, Abdullah Çatlı'nın adaya geldiği söylenir. (Bknz. Apokrifal).

Prof Dr Hocagil, bu arada İsrail'e gider, daha sonra öldürülecek olan Viktoria Rabin'le birlikte bu Barnabas İncil'i üzerinde de çalışmaya başlar. Ama Viktoria Rabin öldürülür. Barnabas İncili yine sözünü ettiğim Apokrifal adlı incelemeye göre, 'ele geçirenler tarafından' Yunanistan'a satılmak istenir.

Aracı Kardinal Mario diye birdir. Ama o da, 'açıklanamayan bir nedenle' ölür! Gerisini biliyorsunuz artık. Dünkü yazıyı okuduysanız eğer!

BATMAN CUMHURİYET BAŞ SAVCISI

Şimdi, ben oturmuş, bu Barnabas İncil'i, Kıbrıs'ta soyulan mezar diye yazarken, telefon çaldı. Arayan Batman Başsavcısı Sayın Mustafa Peker. Olayla çok yakından ilgileniyor!

Neden mi?

Barıştepe Köyü Moriyakup Kilisesi Rahibi Edip Gabriyel Savcı'nın kaçırılmasını hatırlıyor musunuz? Bu Rahip, çevrede çok sevilen sayılan bir kişi... Kaçırıldıktan bir süre sonra serbest bırakılıyor.

Ancak, Barnabas İncili'ni çeviren Prof. Hamza Hocagil'le bir ilişkisi var mı? Onunla görüşmüş mü? Çünkü Süryani alfabesini çok iyi biliyor Rahip Efendi. Belki Aramice'yi de... Acaba kaçırılmasıyla bu işlerin bir ilgisi var mı? Rahip Efendi hiç girmiyor bu konulara!

Tabi İncil'in serüveni, Hamzagil'in anlattıkları ve Özel Harp Daire'sine rahmetli Turgut Özal'ca gönderilmiş olması, Kıbrıs'ta talan edilen mezar, ölen Kardinal Maro, öldürülen Gazeteci Kutlu Adalı, Ergenekon bulaşıklığı falan derken... Bu kez de Profesör Dr Hamza Hocagil'e ulaşılamamakta! Bostancı'da bir adresi var... Ama Sayın Savcı burada bulamıyor... Kaybolmuş...ya da bulunamıyor... Ya da yurtdışında... Ya da?!

Bu iş dedim ya, tam bir polisiye romana dönüştü... Bakalım sonu nereye varacak... Ya da varmayacak!! Ha bu arada, eğer Sayın Hocagil, telefona ulaşabileceği bir yerdeyse ve de lütfedip star gazetesini ararsa çok iyi olur. Çünkü kimse bulamıyor koskoca profesörü!! Meraktan kurtuluruz. Hem bendeniz hem de Sayın Savcı Mustafa Peker.

NOT: Star gazetesi yazarı Aziz Üstel'in köşesine taşıdığı olaylar Aydoğan Vatandaş'ın TİMAŞ yayınları arasından çıkan "Apokrifal- Kayıp Kitap, Ergenekon Ve Bir Cinayetin Anatomisi" kitabından alıntılanmıştır

APOKRİFAL'DE ANLATILAN OLAYLAR

kullanBu kitaptaki olayların ve kişilerin hepsi gerçektir..

1981 yılında Hakkari'de köylüler tarafından bir mağarada lahit içerisinde eski bir elyazması bir kitap bulunur. Aramice uzmanı Doç. Dr. Hamza Hocagil kısa süre sonra söz konusu metnin Arami dilinde fakat Süryani alfabesiyle yazılmış bir İncil metni olduğunu anlar.

Birinci yüzyıla ait otantik İncil'in ortaya çıkması tüm dinleri ilgilendiren bir konudur. Gerek Hz. İsa'nın tarihselliğinin, gerekse de İncil'in Kuran'la ne denli uyumlu olduğunun kanıtlanması çeşitli çevreleri rahatsız etmektedir.Hocagil 1983 yılında Özal'ın girişimleri ve Özel Harp Dairesi'nin kontrolünde İncil'i tercüme etmeye başlar. Ancak tercüme süreci bir süre sonra durdurulur.

Ancak İncil'in son sayfasında Aziz Barnabas'ın söz konusu İncil'i dört nüsha olarak yazdığını fark eden Hocagil, Nahit Şenoğul Paşa'nın yardımlarıyla bu kez diğer 3 İncil'in peşine düşer. Ardından biri hariç diğer 2 İncil de bulunur. Uluslar arası istihbarat örgütlerinin müdahil olduğu bu inanılmaz olaylar dizisinde olaya karışan bazı isimler hayatını kaybeder.

İncil'lerden biri İsrail'de bulunur. İsrail nüshasını bir Alman firmasının sponsorluğunda, İsrail Cumhurbaşkanı İsak Rabin'in torunu Viktoria Rabin ile birlikte çıkarır. Viktoria Rabin, İncil'in gerçek nüshalarını okuduğunda Müslüman olur. Fakat yaptığı kazı çalışmalarında 10 Emir ve Zebur'un izini sürerken, Etiyopyalı bir zenci tarafından öldürülür. İsrail'de bulunan İncil önce Vatikan'a satılmak istenir. Vatikan adına İncil ile igili görüşmelerde bulunan Kardinal Mario, "açıklanamayan bir sebeple" hayatını kaybeder. Olaylar, gizli bir örgütün planlaması ile çok farklı boyutlar kazanır.

İncil bu kez, bir yayınevi üzerinden Yunanistan'a satılır.

Olay, Kıbrıs'ta bulunan güvenlik güçlerinin 1996 yılında Kıbrıs'ta Aziz Barnabas'ın mezarını soymalarıyla farklı bir boyut kazanır. Askerler mezardan ne almışlardır? KKTC'de soygunu araştıran Gazeteci Kutlu Adalı, aldığı tehditlerden kısa bir süre sonra öldürülür. Kutlu Adalı'nın eşi İlkay Adalı cinayeti Avrupa İnsan Hakları mahkemesine götürür ve Türkiye olayın aydınlanması için gereken özeni göstermediği gerekçesiyle mahkum olur. Adalı öldürülmeden kısa süre önce, Abdullah Çatlı'nın Kıbrıs'a geldiği tespit edilir.

Bugün, Aramice Uzmanı Hamza Hocagil'in Genelkurmay Başkanlığı Özel Harp Dairesi'nde özel güvenlikli bir bölümde saklandığını iddia ettiği nüshalar açıklanırsa, dinler tarihi başta olmak üzere, tarih yeniden yazılacaktır.

ARMAGEDON kitabıyla Türkiye'de araştırmacı yazarlığın en önemli eserini veren Aydoğan Vatandaş, bu kez hem Türkiye'yi, hem de tüm dünyayı sarsacak bilgilerle okurlarıyla buluşuyor.

Star gazetesi