Aydın Doğan Medyası varken, düşmana hiç lüzum yok!

Şu işe bakın;

Daha 20-30 yıl öncesine kadar, Türkiye’deki milliyetçi gençler;“Komünistler Moskova’ya!” diye slogan atarlarken, bugün aynıMoskova’da “10 bin kişilik cami” açıldı, iyi mi?..

Hem de;

“Tekbir” sesleriyle!..

Düşünebiliyor musunuz;

170 milyon dolara malolan Moskova Merkez Camii’nin açılışını, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,birlikte yaptılar!..

Neredeeen, nereye...

Daha düne kadar;

“Ayıdan post, Rus’tan dost olmaz” diyorduk... 

Ama bugün, Rus Devlet Başkanı Putin’le birlikte “cami açılışı” yapıyoruz!..

HÜRRİYET’TEN KIŞKIRTICILIK!

“Dost”lar mı düşmanlaştı, 

“Düşman”lar mı dostlaştı?..

Orasını pek bilemiyorum ama, manzara ortada: Rusya başta olmak üzere, birçok ülke “Türkiye ile yakınlaşmaya” çalışırken, logosunun yanında“Türkiye Türklerindir” yazan Aydın Doğan’ın Hürriyet’i, “Türkiye düşmanlığı”na hız verdi!..

Gerek “Türkiye Cumhuriyeti Devleti”nin, gerek “icranın başındaki Seçim Hükümeti”nin en ufak bir “açığını” yakalayıp, büyütebilmek için canhıraş bir gayret sarfeden Aydın Doğan medyası; “Ananas İttifakı”ndan bu yana; hem “yalan haber”lere, hem “çarpıtma”lara, hem de “algı operasyonları”na hız verdi...

Eee, normaldir!.. Sarı ineğin yanında duran; ya tüyünden alırmış, ya huyundan!..

Meselâ, 22 Eylül Salı günkü, “Taşıt alımı tam gaz” başlıklı haber!..

Hürriyet’in 1. sayfasında çoğu “Audi” marka “kırmızı plâkalı makam araçları” ve altında şu ifadeler vardı:

“Kamu kuruluşlarına taşıt almak için, geçen yılın ilk 8 ayında 59 milyon 800 bin TL harcanmıştı... Bu yıl aynı dönemde harcanan para 10 kattan fazla artışla 628 milyon 500 bin TL’yi buldu... Bu yıl aynı dönemde taşıt kiralamak için de 264 milyon 700 bin TL ödendi.”

Bu haberi duyunca, siz olsanız ne düşünürsünüz?..

Haklı olarak dersiniz ki;

“Vay beee... Asgari ücreti arttırmıyorlar, emekliye ikramiye vermiyorlar ama, kendileri lüks araçlara milyonlarca dolar harcıyorlar!..

Garibanlar minibüslere binerken, bunlar Audi’lerden inmiyor!”

İnsanlar böyle düşünür, çünkü;

“Audi makam araçları”nın üstünde yer alan “Taşıt alımı tam gaz”şeklindeki haber başlığı; “algıları yönlendirmeye” yeter de artar bile!..

Bu fotoğraf ve başlığı görenler, sadece “hükümet düşmanı” değil, “devlet düşmanı” bile olurlar!..

Peki “gerçek” ne?..

Birçok genci sokağa dökecek, birçok genci dağa çıkaracak, birçok insanı“devlet ve hükümet düşmanı” yapacak bu tür haberlerin altında,“bambaşka amaçlar” yatsa da, asıl amaç “hükümet düşmanlığı”dır!..

DOMUZ GİBİ BİLİYORLAR AMA!

Oysa Aydın Doğan ve medya organları da gayet iyi biliyor olmalılar ki;“taşıt alımına 10 kattan fazla para harcanması”nın sebebi “lüks taşıt alımları” değil, “güvenliği sağlamak” üzere alınan “araç”lardır!..

Ki, Maliye Bakanlığı da, yaptığı açıklama ile bu gerçeğe vurgu yapmıştır...

Açıklamada denilmiştir ki;

“Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesinden 2014 yılı ilk 8 ay içinde taşıt alım giderleri kapsamında hava taşıt alımları için yaklaşık sadece 900 bin TL harcanmışken, 2015 yılında ilk 8 ay içerisinde helikopter alımı nedeniyle yaklaşık 76 milyon 900 bin TL harcanmış bulunmaktadır.

Ayrıca; TOMA, zırhlı personel taşıyıcı ve diğer taşıtlar için 2014 yılı ilk 8 ayında yaklaşık 34 milyon TL harcanmışken, daha önce ifade edilen gerekçelerle 2015 yılı ilk 8 ayında aynı nitelikteki harcamalar için yaklaşık 207 milyon TL harcanmış bulunmaktadır.”

Demek ki, neymiş?..

Hürriyet’in “algı operasyonu”nun aksine, “taşıt alımının 10 kat artması”nın sebebi “kırmızı plâkalı lüks araçlar” değil, “TOMA”lardır, “Kirpi”lerdir!.. Yani, “terörle mücadele” için alınan araçlardır!..

BİR TAŞLA İKİ KUŞ!

Haa, Hürriyetçiler bunu bilmiyorlar mı?.. 

Yani, bu “taşıt harcaması”nın “TOMA” ve “Kirpi”ler yüzünden arttığını bilmiyorlar mı?..

Biliyorlar... Bal gibi biliyorlar!..

Domuz gibi biliyorlar!..

Zaten, bu tür haberleri de, bu maksatla yapıyorlar!..

Bir taşla, iki kuş birden vuruyorlar!..

Hem; 

“Kırmızı plâkalı lüks araç” fotoğrafı kullanıp, “Harcamalar 10 kat arttı”diyerek, halkı Hükümet’e karşı kışkırtıyorlar!..

Hem de; “Hükümet’in terörle mücadelesine engel olmak” istiyorlar!..

Hükümet; daha fazla “TOMA”, daha fazla “Kirpi” veya benzeri araç almasın ki, “terörle mücadele”de başarılı olamasın!..

Daha fazla PKK’lı ölmesin!..

Aydın Doğan’ı bilmem ama, “Aydın Doğan medyasında çalışanlar”ın bu düşüncede olduklarından adım kadar eminim!..

OPERASYONEL BİR HABER!

Teröristlere “terörist” diyemeyen, tam aksine Kandil’deki PKK’lı teröristlere “cici çocuklar” muamelesi çeken “Aydın Doğan medyasındaki PKK lobisi”, önceki gün de “skandal bir operasyonel haber”e imza atmış iyi mi?..

Yeni Şafak’ın haberine göre;

Alman ortaklı Doğan Medya Grubu’nun haber ajansı DHA yani Doğan Haber Ajansı; NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in, 2 ay önceki sözlerini çarpıtıp yeni demeçmiş gibi sunarak, Türkiye’nin PKK’ya yönelik operasyonlarına gölge düşürmeye çalıştı. Alman ortaklarından gelen talimatı abonelerine servis ettiği habere aynen aktaran ajans, Türkiye’ye NATO’nun “PKK’ya operasyon yapma” dediğini ileri sürdü. 

Doğan imzalı operasyon dün adım adım şöyle gerçekleşti:

l Saat: 11.43- Doğan Haber Ajansı (DHA), saat 11.43’te “Türkiye kendini NATO olmadan savunabilir” başlıklı bir haber servis etti. Habere göre NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, BBC’ye telefonla verdiği demeçte, Türkiye’nin IŞİD’e yönelik koalisyona ciddi bir katkı vereceğini düşünmediğini, fakat Türkiye’nin çok güçlü bir ordusu bulunduğunu, bölgeden gelebilecek tehditlerle de tek başına mücadele edebileceğini söylüyordu. 

Stoltenberg’e göre; Türkiye kendini NATO olmadan da savunabilecekgüçteydi. Fakat DHA haberinin ikinci paragrafında konunun birdenbire değiştiği görüldü. “Stoltenberg, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu PKK’ya karşı yapılan hava saldırıları konusunda uyardı” diye başlayan paragrafta,operasyonların PKK ile barış sürecini tehlikeye soktuğu, sorunun da daha fazla büyütülmemesi gerektiği ifadeleri yer aldı.

l Saat: 13.01- İlk geçilen haberin ikinci paragrafındaki “Davutoğlu’na uyarı” kısmına yeteri kadar dikkat çekemediğini düşünen DHA, haberi13.01’de ikinci kez servis etti. Bu haberde de “Türkiye kendini NATO olmadan savunabilir” başlığını kullanan ajans, bu defa metne direkt ‘uyarı’ kısmından girdi. “Stoltenberg, Başbakan Davutoğlu’nu PKK’ya karşı yapılan hava saldırıları konusunda uyardı” diye başlayan haberde, yukarıdaki detaylar verildi, ‘IŞİD’ kısmına ikinci paragrafta geçildi. İkinci haberde de Stoltenberg’in BBC’ye konuştuğu iddia edildi.

KAYNAĞI GİZLEDİLER!

l Saat: 15.27-İkinci haberden yaklaşık 2 buçuk saat sonra DHA, aynı metni abonelerine 3’üncü defa geçti. Fakat haberin durumu son versiyonda daha bir garipleşti. Haber iştahıyla ‘gözünü karartan’ DHA, bu defa direkt“NATO Genel Sekreterinden PKK uyarısı” başlığını kullandı. Israrla servis edilen metnin son haline göre Stoltenberg, PKK uyarısına ilişkin demeciBBC’ye değil, Norveç radyosu NRK’ya vermişti. Stoltenberg’in PKK mesajını NRK’dan, IŞİD mesajını ise BBC’den duyurduğunu iddia eden DHA, aynı haberde kullandığı iki farklı kaynakla ‘örgüt şantajını’belirsizleştirmeye çalıştı.

Ne ilginç değil mi;

Doğan Haber Ajansı; haber kaynağı olarak kâh “NRK”yı, kâh “BBC”yi gösterse de asıl kaynağı; “İsrail’le ilişkisi malûm Alman Focus dergisi”idi!..

Ama; DHA, bunu gizledi!..

Alman medyasının “PKK yalanı”nı aynen alıp abonelerine 3 defa servis eden DHA, PKK’ya yönelik hava harekâtı yapılmaması için; Türkiye’yeNATO üzerinden sopa göstermeye çalıştı. Stoltenberg’in 2 ay öncekikonuşmasını yeniymiş gibi servis eden ve bunu “Davutoğlu’na PKK uyarısı” diye sunan DHA haberinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova ziyareti öncesi servis edilmesi ise hayli manidar. 

Manidar, çünkü;

Bu haberin, tam da “Erdoğan-Putin görüşmesi”nin arefesinde yayınlanması, hem Erdoğan’ın elini zayıflatır hem de PYD’yi cesaretlendirir!..

Sonuçta, olan Türkiye’ye olur!..

SİLİN O İFADEYİ!

Ama bu, “Aydın Doğan Medyası”nın umurunda mı?..

“Logo”larının yanında, istediği kadar “Türkiye Türklerindir” yazsın, Aydın Doğan Medyası’ndaki “savaş lobisi”nin gönlü, “PKK’lı teröristler”den yanadır!..

Yazının başında dedik ya;

Putin gibi bir adam, “Moskova’da 10 bin kişilik cami” açarken, Aydın Doğan medyası, “Türkiye düşmanlığı”nı zirveye taşımaya başladı, iyi mi?..

“Türkiye Türklerindir” haa!..

Sahtekârlığın lüzumu yok!..

Kaldırın o ifadeyi!..

Uzun lâfın kısası...

Eskiden “Komünistler Moskova’ya” derdik ya, o sloganı galiba değiştirmeye mecburuz;

“Komünistler Türkiye’ye!”

Öyle değil mi Aydın Bey?!?..

***************************************************************************

Kurban kanı aksın, Müslüman kanı değil!

Bugün Bayram... Kurban Bayramı... Bugün kurban kesecek, kan akıtacağız... Ne var ki; insan, düşünmeden edemiyor: “Toprak, yılda bir defa kurban kanı ile ıslanıyor... Oysa, yılın 365 günü Müslüman kanı akıyor ve toprak, artık kan gölüne dönmüş durumda!”

İşin tuhaf tarafı;

Müslümanın kanını dökenler, yine Müslümanlar!.. Aldatılmış, kandırılmış, kiralanmış, taşeronlaştırılmış Müslümanlar!..

Cenab-ı Hak; tüm “ümmet”in kalbine, ilk önce “Müslüman’a karşı şefkat”versin, “sevgi” versin ki; birbirlerini boğazlamasınlar, DAEŞ’leşmesinler,PKK’lılaşmasınlar, Boko Haram’laşmasınlar, Paralel’leşmesinler!..

Bu duygular içinde, bayramları “gerçek bayram” olarak kutlayacağımız, birbirimizi sevgi ile kucaklayacağımız günlere kavuşmak dileğiyle, hepinizin bayramını kutluyorum...

Yeter artık, “Kurban kanı akıtmak” varken, Müslüman kanı akmasın!..

Ne olur; biraz akıl, biraz şuur!..

yeniakit

Bu yazı toplam 398 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar