Ayçin Kantoğlu: "Gazze'de Hepimiz İşgal Edildik! Haysiyetin ineceği Bir Yer Kalmadı"

Ayçin Kantoğlu: "Gazze'de Hepimiz İşgal Edildik! Haysiyetin ineceği Bir Yer Kalmadı"

Çevirmen Ayçin Kantoğlu, İslam Düşünce Enstitüsü (İDE) tarafından düzenlenen "İnsanlık Vicdanı Yol Ayrımında: Gazze" başlıklı panele katıldı.

İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırıma karşı birlik olunması gerektiğine dikkat çeken Ayçin Kantoğlu İsrail zulmünü tokat gibi cümlelerle anlattı.

"Gazze dışında dünyada her yer işgal altında, hepimiz işgal edildik. Bu savaş, insan haysiyetinin yeryüzünü aştığı bir savaştır. Çünkü haysiyetin yeryüzünde ineceği bir yer kalmadı" diyen Kantoğlu Gazze'de yaşanan katliama sessiz kalanları eleştirerek kendi kariyerinin ve kütüphanesinin de bir anlamı kalmadığını söyledi.

Ayçin Kantoğlu'nun konuşmasından çarpıcı noktalar şöyle:


"Bereket hala acıyı hissedebilecek yüreklerimiz var. Buna sahip olmayanlar da var. Üstelik kendi aramızda da var. Bugün dünyanın her bir yerinde bu çocuklar için insanlar ayağa kalkıyorlar. Tabi alıştığımız usulde İsrail-Filistin savaşı adını koyuyoruz ama bana sorarsanız bu insan haysiyetinin yeryüzüne açtığı bir savaştır. Çünkü haysiyetin ineceği bir yer kalmadı yeryüzünde. Hava da. Mutlak surette bir yere inecek. Biz orada olacak mıyız olmayacak mıyız? Aslında biraz meselemiz böyle. Çünkü görünen o ki Gazze dışında dünyada her yer işgal altında. Hepimiz işgal edildik".

"KÜTÜPHANEMİN BİLE ANLAMI KALMADI YAKSAM YERİDİR"

"Bununla nasıl başa çıkacağız. Anam babam usulü başa çıkacağız. Evdeki kör makası çıkaracağız, cebimize kursağımıza kadar girmiş olan bu kanlı eli, az çok demeden gözümüz gücümüz neye yetiyorsa kesmeye başlayarak. Bu vatanın bir evladı olarak aslında burada bu konuşmayı yapıyorum. Kariyerimin bir anlamı kalmadı. Kütüphanemin bile bir anlamı kalmadı. Dönüp yaksam yeridir"