Amerika'nın Açıklamaları İsrail'i Memnun Etmedi

Amerika'nın Açıklamaları İsrail'i Memnun Etmedi

İsrailli uzmanlar ve yetkililer, ABD'nin İran özel elçisi Robert Malley'in Tahran'la diplomatik pencerenin kapatılmamasına ilişkin açıklamalarını yorumluyor ve ABD yönetiminin bu dosyadaki seçeneklerini hayal kırıklığı olarak nitelendiriyor.

TERCÜME HABER / ANALİZ HABER

.almayadeen.net

ABD'nin İran İşlerinden Sorumlu Özel Temsilcisi Robert Malley'in "İran ile diplomatik ilişkilerin devam etmesi konusundaki açıklamaları "İsrail"de hayal kırıklığı yarattı. İsrail Hava Kuvvetleri'nin İran'a karşı hazırlık olarak yıllardır ara verdiği askeri eğtimlere başlaması bu hayal kırıklığının boyutunu anlatır cinsten.

ABD'nin İran İşleri Özel Elçisi Robert Malley'in "İran ile diplomatik pencerenin asla kapanmayacağını" belirttiği açıklamaları İsrail medyasında geniş ilgi gördü.

Mali'nin Washington'un İran karşısında diplomatik seçeneğe bağlılığına ilişkin açıklamaları, yorumculara göre "İsrail"i şaşırtmasa da, İsrail çevrelerinde daha fazla hayal kırıklığı yarattı.

Askeri uzmanlar "İsrail"in Amerikalıların İran'a ek yaptırımlar uygulamasını çok istediğini ve İran'ı düşük koşullarla müzakere masasına oturmaya zorlayacak güvenilir bir askeri seçenek ile tehdit ettiğini belirttiler.

Askeri uzmanlara göre, "İran'ı müzakere masasına geri getirme girişimleri İsrailli yetkililer arasında endişe uyandırıyor ve müzakerelerin devam etmesine paralel olarak İran'ın uranyumu zenginleştirmeye devam edeceğinden korkuluyor.

SİYONİST MEDYA SAVAŞ iSTİYOR

ABD'nin İran özel elçisinin sözleri, İsrail Hava Kuvvetleri'nin İran'a saldırmaya ve bu amaçla gösteri uçuşları yapmaya hazır olduğuna dair haberler İsrail medyasında yeralıyor.

Geçen haftadan başlayarak, "Mavi Bayrak" tatbikatının başlamasına denk gelen İsrail basınında çıkan haberlere göre, İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kohavi, Hava Kuvvetlerine İran'a olası bir saldırı için tatbikatlara devam etmesi talimatını verdi.