Almanya Kanal 7 'ye Siyonist Baskı?
Resmi büyütmek için tıklayın Kanal 7 Televizyonunun Almanya'daki Avrupa Merkezine "Deniz Feneri" İsimli Yardım Kuruluşunun Topladığı Paraların "Amaç Dışı" Kullanıldığı Gerekçesiyle
Kanal 7 televizyonunun Almanya"daki Avrupa merkezine "Deniz Feneri" isimli yardım kuruluşunun topladığı paraların "amaç dışı" kullanıldığı gerekçesiyle düzenlenen baskınla ilgili soruşturmalar sürerken, biri Kanal 7 Almanya Genel Müdürü Mehmet Gürhan olmak üzere iki kişi tutuklandı.
Alman makamlarının üzerinde durduğu en önemli konu ise, 8 milyon Euro"nun nereye harcandığı oldu. Deniz Feneri"nin 14 milyon Euro topladığını ve bunun en az 8 milyon Eurosu"nun "amaç dışı" kullanıldığını şüphesinin bulunduğunu belirten Frankfurt Başsavcılığı Sözcüsü Doris Möller-Scheu, "Şimdi bu paranın nerelerde kullanıldığını belirlemek gerekir" dedi.
ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR: Paranın "Hamas"a gönderildiği" şeklindeki iddiaları doğrulamayan Möller-Scheu, "Daha baskın dün yapıldı. Bütün para trafiğini önce bir araştırmamız gerekiyor. Daha dosyaları incelemedik. Toplanan paralar nereye gitti bilmiyoruz. Zaten biz de bunu araştırıyoruz" dedi. Savcı Doris Möller-Scheu, "Bizim bu dosyaları incelememiz daha haftalar sürer" diye konuştu.
GENEL MÜDÜRE TUTUKLAMA: Paranın Kanal 7 ile birkaç şirketten oluşan bir şirketler grubuna aktarıldığı tahmin edilirken, Kanal 7 Almanya Genel Müdürü Mehmet Gürhan"ın tutuklandığı öğrenildi. Ayrıca gözaltına alınan 3 kişiden, adı açıklanmayan bir dernek yöneticisinin de Mehmet Gürhan ile birlikte tutuklandığı bilgisi geldi. Frankfurt"taki Kanal 7 binası önceki sabah, polis, gümrük memuru ve vergi memurundan oluşan 340 kişilik bir ekip tarafından basılmış ve şirkette çok sayıda dosyaya ve bilgisayara el konulmuştu. Bunun dışında Frankfurt, Bad Hamburg, Friedrichsdorf, Flörsheim ve Offenbach"ta da 14 ev ve işyeri aranmıştı.
DENİZ FENERİ"NDEN AÇIKLAMA: Öte yandan Deniz Feneri Derneği baskınlarla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, derneğin merkezine ve bazı yöneticilerin evine polis baskını düzenlendiği ve bu baskında derneğin tüm çalışanlarına "adeta terörist muamelesi" yapıldığı belirtilirken, "Kapılar kırılarak büromuz tarumar edilmiştir. Maliye tarafından yapılan denetimler devam ederken, kendilerine istedikleri tüm evrakları verdiğimiz halde böyle bir baskının mahiyetini anlamış değiliz" denildi. Dernek Başkanı Mehmet Taşkan imzalı açıklamada, yardımların hassasiyetle ihtiyaç sahiplerine gönderildiğine dikkat çekilerek, şöyle denildi: "Derneğimizin Türkiye ve dünyanın diğer yoksul ülkelerinde yaptığı çalışmalarından rahatsız olan bazı odakların asılsız ihbar ve yönlendirmeler sonucu başlatılan bu soruşturmanın en kısa zamanda gerçeklerin anlaşılarak sonuçlanacağına inanıyoruz."
