Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Allah’ın Muhteşem Daveti GAZZE!

Biliyor musunuz, tarih boyunca İslam daveti belki bugünkü kadar muhteşem olmamıştır. Çünkü tarihin hiçbir döneminde İslam’ın çağrısı aynı anda bütün bir yeryüzüne bu kadar hızlı, bu kadar net ve berrak bir şekilde ulaşmamıştır.

Allah’ın nuru Gazze’nin o mübarek insanlarının şahsında bir anda yeryüzünün her noktasında parlayıp kendisini göstermiştir. Bütün bir insanlık da buna şahitlik etmiştir!

Hak ve bâtıl ancak bu kadar net ve berrak bir şekilde ayrışabilir ve kendisini gösterebilirdi.

Gazze bu anlamda Allah Teala’nın bütün bir insanlığa büyük bir lütfudur, ikramıdır

Gazze, Nebevi duada olduğu gibi tereddüde mahal bırakmadan hakkın hak olarak görünmesi, bâtılın da bâtıl olarak görünmesidir. İnsanlığın gözü fal taşı gibi açılmış durumda.

İslam belki hiçbir zaman bu şekilde birinci elden, birinci ağızdan, bizzat sahipleri tarafından tanıtılamamıştı.

Bir insan Allah’a ne kadar yakın olabilir, Allah ile arası ne kadar sıcak ve samimi olabilir, bir insan nasıl olur da böylesine Allah’a kavuşmayı özleyebilir, işte dünyaya bunu gösterdi Gazze’nin mübarek insanları. Gazze’nin çocukları bu anlamda bir başkaydı, dünyanın başka yerlerindeki çocuklara benzemiyordu.

Gazze, Allah’ın muhteşem davetidir derken sadece insanlığın vicdanını ve merhametini uyandırıp galeyana getirdiği, acıma duygularını harekete geçirdiği için değil, fıtratının üzerini kaplamış küllerini kaldırdığı için böyledir.

Ve insanlık çok önemli bir şeyi daha öğrenmiştir; şu anda yeryüzünün en özgür noktasının Gazze olduğunu, en özgür insanların Gazzeliler olduğunu ve bu arada Gazze dışındaki her yerin ve herkesin esir olduğunu Gazzelilerden öğrenmişlerdir.

Sonra Gazze, sadece hakkın ve hakikatin ne olduğunu gösterdiği için değil aynı zamanda bâtılın ne idüğünü de tartışmasız bir şekilde ortaya koyduğu için Allah’ın muhteşem bir daveti olmuştur.

Gazze bugün yeryüzünde İblisin kim olduğunu, Şeytanın kim olduğunu, Firavun ve Nemrudun kim olduğunu somut bir şekilde ortaya koymuş, insanlığın gözleri önünde tecessüm ettirmiştir.

Bu arada bizim yüreklerimizi yakan Kuduz Siyonistlerin bu hunharca katliamını asla unutmayacağız. Ama Rabbimizin bunu yeryüzünün dirilişine çevireceğini de bekliyoruz.

Bu yazı toplam 269 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar