Abdurrahman Dilipak: Aklımızı Başımıza Toplamazsak!

Abdurrahman Dilipak: Aklımızı Başımıza Toplamazsak!

Habervakti.com yazarı Abdurrahman Dilipak’ın yazısını iktibas ediyoruz

Ne yani, Kılıçdaroğlu’nu Avrupa’ya gönderip, CB adaylığı için darbe mi yaptılar? Hay Allah aday olup seçilmek için şimdi cezaevi yolu mu deneniyor. Bir de şiir okusaydı bari. Ya da fıkra anlatsaydı. Çeeek, “çocuk gelin” üzerine, ahmaklık davası, yanında FED kararı olsun. Garnitürü adaletli olsun. Sıradaki!..

Ne oluyor Allahaşkına? Bakıyorum da kimse çile’den yana, hüzün’ü konuşmuyor. Herkes kısa yoldan köşeyi dönmek istiyor. Siz yolsuzluktan filan şikayet ediliyor sanmayın, ''onlar yapıyor, bizimkiler neden bize bunu sağlamıyor'' diye bunlar diğerini kıskanıyor. “Hani bana, hani bana?” diyor. Siyasi bir Holiganizm hakim bu piyasaya. ''Bizimkiler gelse de biraz da biz yesek'' derdinde birileri. Öyle ya tarikatların Holdingi varsa, Cem evlerinin niye yok!?
Bu “çocuk gelin” işini bu şekilde tartışan bundan siyasi kazanımlar elde etmek için İslam'a ve Müslümanlara saldıranlar arasından bir Boccaccio’u çıkartamazsınız. Sahi neden Adnan Oktar olayı bu kadar gündem olmadı!? Bunlarda zeka, ironi , mizah kabiliyeti de yok. Bu anlamda bizim dizilerin ya da Reality Show’lardaki rezilliklerin seviyesi ortada. Bunlar meyhane kabadayılığından geliyor gibi. Bu tezgahta iş tutan iş adamı ya da siyasetçi, bürokrat tipleri de daha iyi değil. Siyaset ve sermaye ile kanka olmuş cemaat yapılarında dinle perdelenmeye çalışılan ahlaksızlıklara gelince, olacak o kadar. Ötekiler “Özel yaşamın gizliliği” diye kendini savunacak, berikiler de, kendilerine göre bir yol bulacak. En iyisini (!?) Lanzorotteciler yapmış, yönelim ve eğilimine dayalı bir deneyim, ana okulundan pedegog ve psikoloğun gözetiminde yaparsanız bu iş, sorun yok aslında. Bilim varsa işin içinde sorun yok. Zaten aceleniz ne ki, adamlar yıllardır beklemiyor muydu, ''üzülmeyin bekarlar naylon kızlar çıkacak'' derken buyurun size MetaVerse! Hem de helal, isterseniz LucidDream ile kurgulanmış bir dünyada kendinizi tatmin edebilirsiniz. Hem orada din, ahlak, suç, hukuk da yok!
Nihat Genç şöyle bir Twit atmıştı, Meral Akşener alel acela Ankara’dan yola çıkınca, “Almanya'dan çabuk dön Kılıçdaroğlu... İmamoğulları, Akşener’ler arkandan dümen çevirip darbe yapıp bir günde Cumhurbaşkanlığı adaylığını elinden aldılar, yarına kalmaz, yetiş, malı götürdüler!” Bazı siyasilerin de kullanım süreleri vardır. İnsanı üretme iddiasında olanlar, bunlar üzerinden toplumu de yönetirler. Süresi dolan geldiği gibi gider. Demokrasi bir illizyondur bu anlamda. Bundan sonra kök hücre gibi, her biyolojik ortamda kendine eklemlenecek bir yapı bulan ya da konulduğu kabın şeklini alan karektersizlikte birilerine siyasette ön açmaya çalışacak bu lobi. Politik Xeneboth’larla tanışacağız. Ya da politikacıya ne gerek var, onu da resetleyelim diyebilirler. Sosyal mediada siyasi söylemlerde liderlere yönelik ifadelerde övgüde sınır tanımayan, yeni sözler arayan trollerin meydan okurken kullandıkları dil ve uslub siyasetin hali pür melalinin gösteriyor. Yazık, sözün bittiği yerdeyiz. Politik gerçekler media’nın bize gösterdiği, siyasilerin anlattıkları, okullarda öğretilenlerden çok farklı olabilir. Ve tarih bize ezberletilenlerden ibaret olmayabilir. Unutmayalım: Tarih övgü ya da sövgü kitabı da değil.
Sağcı Milliyetçi Muhafazakar dediklerinizin eskiden din ve ahlak konusunda bir duruşu olurdu. Hele siyasetçi bu konuda daha fazla dikkat etmek zorunda hissederdi kendini. Artık içki masasında dansöz oynatmakta bir beis görmüyorlar sanki. Ya da bazı başörtülü hanımların, kadın kıyafeti giymiş erkek şarkıcılara yada zennelere tempo tutmalarını daha tam anlayamadım. Geçen gün sosyal mediada bir klip gördüm, oradaki mavili şarkıcıyı anladım da, onun videosunu çekmek için sıraya giren başörtülüleri anlamakta zorluk çekiyorum. Bana kalırsa bu BİREY’e tempo tutan başörtülüler, o maviliden daha zavallı durumda o videoda!? :( Önce biz kendimize bakalım, ne zaman, nasıl oldu bu böyle.. Ötekiler eskiden de vardı. eskiden yoğ idi iş bu bizimkiler (!?) yeni türedi sanki. Bu ne idüğü belli olmayan tipler toplumun ahlakının üzerinden silindir gibi geçiyor, biz de alkışlıyoruz! Yazık!

Yok canım, gün onların günü, her ilde varlar, hatta ilçelerde! Ekort kızlar, travestiler, eğlence dünyası bunların üzerinden dönüyor. Arz-talep meselesi, Bunlar “Lanzorotte çocukları”, ''büyüdüler ablası, modern Türkiye’nin aydınlık yüzü bunlar.'' Bu kadar geni ile oynanmış, hormonlu gıdalar yerseniz, böyle “ostrejen bombası” tipler üretirsiniz. MURADına ermiş işte din ahlak, gelenekten, biyolojik cinsiyetinden bağımsız, akışkan ve değişken cinsiyeti ile, yeni yüzyılda ÖVÜNÇ duyacağımız tipler bunlar mı olacak!?. Ne sanıyorsunuz, 1. Lige böyle çıktık, Avrupa bu yüzden bize hayran!?. Akın akın geliyorlar, ARGE’lerinizi görmek için değil, “Modern Türkiye”yi görmek için. Katmandu’ya gitmeye ne gerek var, al sana Ortodoks Yunan'da Elen kızları-oğlanları, Afrodit, Paris soyu, isterseniz Ege'nin öte tarafına geçin, kutsal isimler taşıyan Türk kızları, İsterseniz Rus da var, Nataşalar da (!?) sizi bekliyor, hepsi bir telefon kadar yakın.. Rakı-Şiş kebab ve ne isterseniz. Üzgünüm, bizde henüz insan eti sunan lokanta açılmadı, ama isterseniz aynı lezzette sentetik et sunabiliriz. “Helal” sertifikası hazır. Ötekinin işlemi biraz zaman alabilir.

Bizde evlilik için akil-baliğ şartı var, peki ama bu uygulama nereden çıkıyor? Hem biyolojik yaş, hem zeka yaşı kuralı var. Bu tartışmaya, mevcut hali ile katılan ve İslam’a saldıranların çoğunda ya zeka yaşı sorunu var, ya da İslam’a öfkeleri akıllarını zail etmiş olmalı bunların. Ya hu bizde Allah’a adanmayan her beraberlik zina olarak, 10 Emirde de ifade edildiği gibi haram kılınmıştır. Kadın-erkek, genç-yaşlı farketmez. Hele bu fiil çocuk, yaşlı, engelli birine karşı yapılmışsa ya da eşcinsel ilişki şeklinde ortaya çıkmışsa daha büyük bir laneti hakeder. Bu işi yapan kim olursa olsun, Zani olarak anılır, Fasık olmuş olur. Hükmü inkar ederse Mürted, zaten inanmayan biri ise Kafir, inanıyor gibi görünüp, inkar edenlerdense Münafık sıfatı taşır. Kendileri ahlak dışı bir hayat yaşayan, çevrelerinde bu tipten bir sürü insan bulunan kadın erkek, başı açık-örtülü, sakallı-sakalsız bir sürü insan bu rezilliğe ses çıkartmazken, görünen o ki, bir çocuğa yapıldığına ilişkin adi bir işle ilgili olarak, oradan çıkıp İslam’a ve Müslüman’lara saldırıyorlar.
Bu rezillik, uyuşturucu kadar yaygın memlekette, Fuhuş bataklığına saplanıp kaldık. Bu iş artık bir meslek ve turizm, eğlence sektörünün bugünkü haliyle olmazsa olmaz bir parçası. “Vergilendirilmiş kazanç kutsal”sa vergisini de veriyorlar!
Modern Türkiye çağ atlıyor bu şekilde. Avrupa’da cinsel deneyim yaşı 15! Resmi nikah’a da gerek yok, dini’sine de. Zaten bu işi meslek edinenler için sorun yok. İngiltere’de okul masrafını çıkartmak için bu işi part time yapanlar için danışmanlık yapan kuruluşlar var. Üniversitelerin bazılarında“Cinsel deneyim için sağlık ve mutluluk” eğitim programları var. Eee, yakında bizde de olur. Rifkin’in klavuzluğunda az zamanda büyük işler başarırız. Rifkin Türkiye’ye gelirse dikkat edin, CHP Genel merkezinde yanlış kapıdan girebilir. ABD de bunlar artık tek tip WC kullanıyor, biliyorsunuz. CHP’de bu LGBT lobisine açık destek verdiğine göre, dikkat etse iyi olur.
CHP’liler “çocuk gelin”e büyük tepki verdiler ama nedense aynı kapıya çıkan Lanzarotte konusunda hiç seslerini duyamıyoruz. LBGT konusunda da öyle. 15 yaş altına da pek inmeseler iyi ederler, CHP’nin geçmişinde başka olumsuz örnekler önlerine konulursa üzülürler.
Neyse İmamoğlu olayı çıktı da “Çocuk Gelin” konusu ikinci plana düştü. Ama bugün yargı her yönü ile tartışmanın odağında. Aralık ayının ilk yarısı bu anlamda yargı camiası için talihsiz bir aydı. İnşallah bu böyle devam etmez ve yargı mensupları da bundan sonrası için meslek haysiyet ve şerefleri konusunda daha dikkatli olurlar. Tuz kokmamalı!
Dikkat: Aklımızı başımıza toplamazsak, gelecek günler geçen günleri aratabilir.
Selam ve dua ile.