Abdullah Büyük

Abdullah Büyük

Akit gazetemizin muhterem okuyucularına saygılarımla

Sizlerle haftada bir beraber oluyoruz. Problemlerimizi, başarılarımızı, hedeflerimizi ve en önemlisi olan Ahiret Gününü hatırlatmaya çalışıyoruz. Akit Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni, “Ramazan Ayı boyunca günlük mesajlarınızı verirseniz çok memnun oluruz” dedi. Biz de kırmadık ve “peki” dedik.

İnşaallah yarın Ramazan ayımız başlıyor ve ilk teravihimizi, ilk sahurumuzu, ilk seherimizi, ilk oruç niyetimizi, ilk imsak ve ilk iftarımızı gerçekleştirmenin heyecanı, Müslüman ümmeti kuşatmış durumda.

Yukarıda zikrettiğimiz altı maddeden oluşan ilklerimiz, Ramazan Ayımızın ve kulluğumuzun rehberleri olacaktır.

Tutacağımız oruç sebebiyle, kalplerimiz incelmeye başlayacak, kalplerimiz inceldikçe, birlikte yaşadığımız toplumumuzu idrak etmeye ve farkına varmaya başlayacağız. Her zaman olduğu gibi kalpleri taşlaşmış olan azınlık güruh Ramazan ayımızın gölgesine sığınmak yerine, inkârlarına, isyanlarına devam edeceklerdir. Umarız ki bu rahmet ayının farkına varırlar ve kendilerini yoktan yaratan Rabbimize nankörlük etmezler.

Oruç sebebiyle kalpleri incelmeye, bakışları Allah’ın nuru ile bakmaya başlayan Müslüman zengin kardeşlerimiz, açlarımızı, kimsesizlerimizi, yetimleri ve dul hanımları, borç altında ezilenlerimizi yakinen fark edecek, böylece içimizde, Müslümanlık sevincini büyütmüş olacağız.

İftar sofralarımızı daraltmak ve genişletmek kendi elimizdedir. Yeter ki Ramazan ayına yönelik özel bir bütçe oluşturalım. Eğer iftar sofralarımızı evlerimizde genişletmek imkânına sahip değilsek, vakıflarımızın, derneklerimizin, aşevlerimizin geniş sofra imkânlarından istifade edebiliriz.

Ramazan ayı sebebiyle, günlerimiz, hafta ve aylarımız ve ömrümüzün tamamını İslam günleri haline getirme imkânına sahip oluyoruz. Bu sebepten dolayı, Ramazan ayı, tüm ayları dolaşır ve bünyesinde ne varsa, uğradığı aya boşaltır. 12 ayı dolaşması, 33 senede tamamlanır.

Burada önemli bir konuya hep birlikte parmak basmak istiyoruz. Eğer bir kimse Ramazan ayında hayırlı ve iyi işler ve hizmetler yapmaya muvaffak olursa yani başarı sağlarsa, bütün yıl boyunca kendisine başarı ihsan edilir.

Eğer bu ayı gönül dağınıklığı ile geçirirsek, tüm yıl boyunca dağınık yaşamaktan kendimizi kurtaramayız.

Bir başka gerçekle sizleri tanıştırmak istiyoruz: Bu ayda eda edilen nafile namazlar, zikirler, evrad ve sadakalar, infaklar, benzeri ibadet ve ameller, diğer aylardaki farz ibadetler seviyesindedir. Bu ayda yapılan bir farz amel, diğer vakitlerdeki 70 farz ibadetine denktir.

Bu arada şu hatırlatmayı yapmadan geçmeyelim. Halkımız arasında “Üç aylar” olarak ele alınan Recep, Şaban ve Ramazan Aylarının peş peşe gelmesi biz Müslüman kullara şunu hatırlatıyor: 

Recep Ayında, Allah-Kul ilişkisini, irtibatını gündemimize aldık. Şaban Ayında, Resul-Kul irtibatımızı adeta gözden geçirdik, şimdi ise Müslüman Ümmete özel tahsis edilmiş Ramazan Ayında, birikimlerimizle mübarek ayı idrak etmeye başladık.

İnşaallah yarından itibaren idrak edeceğimiz Ramazan Ayımızın,  Müslüman ümmet ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Siz okuyucularımızla beraber olacağımız mesajlarımıza farklı bir usül getirmeye çalıştık. Şöyle ki, sizleri zihnen yormamak için, bir ay boyunca günlük yazılarımızı üç farklı boyutta okuyacak ve bizlere dua edeceksiniz.

Birinci bölümde kısa bir mesaj sunacağız. Onu takiben, Peygamber Efendimizden meal olarak bir hadis takdim edeceğiz. Ancak, fark şudur: Peygamberimizin buyurduğu bu hadiste sorumluluklarımız ve vazifelerimizin ne olacağını maddeler halinde dile getireceğiz. Üçüncü bölümde ise, günlük hayatımızı yönlendirecek bazı prensipler ve fıkhi kaideler madde madde dile getirilecektir. İnşallah yârınden itibaren başlayacak yazı ve mesajlarımızın Allah yanında kabul edilmesini umuyor, cümlenize selam ve saygılarımı sunuyor, Cuma günümüzü tebrik ediyorum. 

yeniakit

Bu yazı toplam 809 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar