Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Ah Trump, vah Trump!

“Ne kendi eyledi rahat, ne başkalarına verdi huzur.”

Batı da çanlar demokrasinin intiharı için çalıyor. Çöken Trump iktidarı değil, batı demokrasisi, çöken kapitalizm.

Trump gider bir başkası gelir, sonuç değişmez. Çünkü kriz derinlerdedir ve yapısaldır. Batı reçetesinin kullanım süresi doldu. Ekonomisi, siyasası, laikliği, felsefesi, bilimi, teknolojisi, kavramları ile kurumları ile çöktü.

28 Şubatçılar 1000 yıl sürecek diyorlardı, batılılar tarihin sonuna kadar devam edecek bir saltanattan söz ediyorlardı, bitti.

Trump geldiği günden beri tartışılıyor. Daha ilk günden Trump’tan nasıl kurtulacaklarının hesabını yapmaya başladılar. Akla ziyan çözümler ürettiler. “Trump’ı öldür” diye kampanyalar düzenlediler. Kaliforniya birlikten ayrılmak için referandum çağrısı yapmaya hazırlanıyordu. Kongre alsın dediler, Yüce Divan’a göndermekten söz ettiler, sokak eylemleri ile istifaya zorlamak istediler. Seçim hilesinden söz ettiler, seçimi iptal ettirip, Rusya’yı da işe karıştırıp, sanık sandalyesine oturtmaya kalktılar o da olmadı. Hatta askeri darbe çağrısı yapanlar oldu.

Trump giderse seçim yenilenecek. Tamam Trump kamuoyu desteğini kaybetti. Ama Cumhuriyetçilerin partilerinden vazgeçtiğini söylemek o kadar kolay değil.

ABD’nin asıl sorunu Trump’ın politikaları değil. Asıl sorun, Pentagon ve patronlar kulübü arasında. Cumhuriyetçiler, Demokratlar, Globalistler aynı şarkıyı söylemiyor. Bu konularda bugünden yarına hemen verilecek bir cevap yok.

Kim gelirse gelsin, hangi gruba destek verirse versin, öteki kanat saldıracak.

Yahudi lobisi ayrı bir sorun. Pentagon başka bir şey söylüyor, FED başka bir şey söylüyor. Biri havuç verelim diyor, ötekisi sopadan söz ediyor. Globalistler zaten tası-tarağı toplamaya hazırlanıyor.

İslam’a karşı politikaları ne olacak?

İngiltere, Rusya, Çin ile ilişkiler nasıl olacak. Bırakın bu sorunları çözmeyi, bunlar F. Gülen’i ne yapacaklarını bile bilmiyorlar.

NATO ne olacak? BOP ne olacak? Afganistan, Irak, Suriye, Suudi Arabistan, Mısır, İsrail, İran, Libya, Yemen ne olacak!

Amerikan derin devleti, Trump’ı günah keçisine çevirdi. Sorun Trump’tan ibaret değil. Kimse sorunun adını koymaya, asıl sorunu telaffuz etmeye yanaşmıyor. Soru’nun cevabının olmadığının farkındalar.

Trump gider yerine gelen de dikiş tutturamazsa ne olacak?

ABD geri adım atarsa “şamar oğlanı”na dönmekten korkuyor olabilir. İleri adım atarsa zaten hassas bir denge üzerinde duran dünyada kontrol dışı bir süreç harekete geçerse ne olacak. Kontrol edemediğiniz hareketlilik başınıza bela olabilir. ABD yönetimi her alanda gelecek günlerin geçen günleri aratmasından korkuyor.. Ekonomi öyle, siyaset öyle, askeri çatışma öyle.

ABD Kuzey Kore, Küba ile inatlaşarak şecaat arz ediyor. Arap ülkelerine ayar vermeye kalkıyor. İran’la restleşiyor.

Bu arada Trump giderse, Trump ve Trump’ı destekleyenler herhalde seslerini kesip oturmayacaklar.

Herhalde halkın, gazetecilerin, yazarların, STK temsilcileri, Akademisyenler ve Stratejistlerin de diyecekleri olacak.

Eğer bu tartışma kontrolden çıkarsa bir daha zor toparlanır.

Bu kriz sadece ABD’ye de ait değil. Almanya seçimlerine bakın, orada da durum içler acısı. Hollanda hâlâ koalisyon kuramadı. Fransa hâlâ olağan yönetime geçemedi. Avusturya, İtalya’da taşlar yerine oturmuş değil henüz. Macaristan Hollanda büyükelçisini geri çekti biliyorsunuz.

Şu Avrupalı müttefiklerimizin haline bakın. Bir terör örgütüne destek veriyorlar. Darbecileri ve teröristleri himaye ediyorlar. Mısır’da darbeci bir generale sahip çıkıyorlar. Göz göre göre intihar ediyorlar.

ABD benim gözümde ikiz kulelere benziyor. Aslında o bir darbe girişimi idi. O günden beri bir daha iki yakaları bir araya gelmedi.

Hani iki uçak kulelere çarpmış, ama bir süre iki kuleden de dumanlar yükselmişti. Sonra aniden kendi üstlerine çöktüler sırası ile. ABD dolar ve silah üzerinde yükselen iki kuleye benziyor. Cumhuriyetçiler ve Demokratlar bir füze gibi bu kulelere çarptılar. İki kuleden de dumanlar yükselmeye devam ediyor. Bakalım önce hangisi çökecek. Para ve kurşun, ya da FED ve Pentagon.

Bu kez bu iki kule devrilirse altında bütün dünya kalacak. Düşünsenize dolar bir gecede sıradan bir kağıt parçasına dönecek. Dolar’a dayalı piyasa, finans merkezleri, hazine rezervleri bir anda sıfırlanacak. Cebinde kaç dolarınız varsa o kadar zarara uğrayacaksınız. Ya da Pentagon füzelerini ateşlerse, askeri güç kullanmaya kalkarsa sonucunu tahmin edebilir misiniz.

Böyle giderse ABD ve AB ülkeleri bir terör dalgası ile temelden sarsılabilirler.

ABD çözülürse batı ülkeleri birbiri üzerine devrilebilir. Bunlar “U borusu”  gibi göbekten birbirine bağlı. Dahası ABD ile bütünleşen, ABD uydusu-kuklası ülkelerden bu çözülme sonucu büyük bir felaket yaşayabilir.

Tekrar söylüyorum, bu kriz kapitalizmin krizidir. Sırtını kapitalizme dayamış Siyonizm de aynı kaderi paylaşıyor.

1950’lere gelirken faşizm çöktü. 1990’lara gelirken komünizm çöktü. Bugünkü kriz kapitalizmin krizidir. Çöken ABD değil sadece, batı uygarlığıdır! Kapitalizmdir! Siyonizmdir! Vatikandır! Sadece Trump çökmüyor, çöken Trump’ın üzerinde yükseldiği kavramlar, kurumlar, değerlerdir.

Selâm ve dua ile. 

yeniakit

Bu yazı toplam 779 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar