Abdurrahman Dilipak:  Ras-Putin!

Abdurrahman Dilipak: Ras-Putin!

Habervakti.com yazarı Abdurrahman Dilipak'ın yazısını iktibas ediyoruz

ABDURRAHMAN DİLİPAK / RAS-PUTİN! HABERVAKTİ.COM

Toby Haynes’in yeni filmi Demon 79, 15 Haziran’da Netfilix de gösterime girdi. Başrollerde Hind asıllı İngiliz kız Nida ve Şeytan Gaap var!

İblislikte derece alma yönünde başarması gereken bir cinayetle sınanan Gaap, Alman-Karayipli müzik grubu Boney M.'den şarkıcı siyahi Bobby Farrell'in şeklini alıyor, çünkü Nida yanlışlıkla çağrısını yaptığında televizyonda performans sergiliyorlardı ve Şeytan onun şeklinde ona geldi. Söyledikleri şarkı ise Ras Ras Ras-Putin’di.

Rasputin şarkısı 1979’da Polonya’nın aynı isimle, Baltık kıyısındaki Sopot şehrinde her yıl düzenlenen Uluslararası müzik Festivalinde tanıtılmıştı.

Rasputin(1869-1916) zaten tartışmalı bir figür. 1897'de Ortodoks manastırını ziyareti sonrası dindarlaştı. Kilise bünyesinde resmi bir sıfatı olmasa da Şifacı özellikleri olan Gezici bir vaiz olarak ünlendi.. 190lerin başında Saint-Petersburg'a yolculuğunda, ziyaret ettiği bazı kilise mensuplarını etkiledi. Kasım 1905'te Çar ve Çariçe ile tanıştı. Çarın tek oğlu hemofili hastası Aleksey için bir şifacı olarak sarayla yakın ilişki içine girdi.. Kimileri onu mistik, vizyoner biri olarak görürken; bazıları onu şarlatanı olarak görüyordu. Çar Nikolay'ın 1915'te I. Dünya Şavaşı'nda başkentten ayrılmasıyla birlikte devlet yönetiminde Rasputin ile Çariçe Aleksandra'nın nüfuzu arttı. Savaş yenilgi ile sonuçlanınca Rasputin ve Aleksandra'nın itibarı zamanla zedelenmeye başladı. Ardından bu sonuçtan Rasputin’i de sorumlu tutan bir grup muhafazakâr soylu tarafından suikast sonucu öldürüldü. Rasputin suikastında İngiliz Gizli Haber Alma Servisi(SIS)’e bağlı ajanların parmağı olduğunu ileri sürülür. Filmin mekanının İngiltere olması buna bir gönderme mi. Ya da Hindistanlı kızın adı Nida. Bu “çığlık” anlamına gelen isimle ne anlatılmak istendi aceba. Bunun Hindistan’da yapılacak G20 zirvesi ile bir ilgisi olabilir mi?

Ne yani, (Ras)Putinden hoşnut olmayan bir grub soylu ona suikast mı düzenleyecek?

RasPutin şarkısının sözleri nasıldı: Hey, hey, hey, hey, hey, hey, hey, hey / Çok eskiden Rusya’da bir adam yaşardı / Gözlerinden ışık saçan, büyük ve güçlü bir adam / İnsanları etkileyen korkutan gözleri vardı / (…) / Ecstasy ve ateş dolu, aşk dolu sözleri vardı / Tam kadınların istediği bir öğretmen / Ra, ra, Rasputin / Rus Kraliçesinin sevgilisi / Herkes ondan bir şeyler bekler olmuştu / (…) Bu çirkin adam hakkında şikayeti olanlar / Daha yüksek sesle konuşunca olanlar oldu (…)”

Şarkının bütününde Putin’e , “RasPutin” ismindeki gönderme dışında başka bir gönderme çıkar mı size göre!

Film’de mesela Gaap büyük Şaytan’a bilgi vermek için telefonla 666’yı arar. 3. Cinayet kabul edilmemiştir. Çünkü o eski bir katildir. Şimdi yukarıdaki şu cümleme bakın: (Demon 79, 15 Haziran’da Netfilix de gösterime girdi.) 7+9=15 / 15’in kendi içindeki toplamı 6. Peki 15 Hazirandaki kendi içindeki toplamı da 1+5=6, böylece 2. Altı’yı da bulduk. 3. Altı ise Haziran, yani 6. Ay.

Burada Şeytan Gaap’ın Nida ile konuşmasında, aslında Parmağının kanı, büyülü tablete damlayınca ortaya çıkan Gaap Nida’nın Tv’de gördüğü şarkıcının kılığına bürünmektedir. Şarkıcı o sırada ekranda yayın sırasında RasPutin şarkısını söylemekteydi. Aynı zamanda Tv’de haberlerde dünyanın bir nükleer savaşın eşiğine geldiği, bir çok güçlü ülkenin donanmalarının hava filolarının aktif hale getirildiği haberi verilmektedir. Rusya’nın bir Nükleer saldırıda bulunmasından endişe edilmektedir.

Şeytan Nida’ya, 3 gün içinde her gün bir insanın ölmesi gerektiğini, bu gerçekleşmezse dünyanın bir nükleer savaşla yokolacağı bilgisini veriyor. Ve öldürülmesi gereken kişilerin geçmiş ve gelecek hayatlarını ona astral bir seyahatle gösteriyor. Nida önce dirense de, bu teklifi kabul ediyor. 3 kişiyi öldürüyor, ama 3.sü etki bir katil olduğu için kabul edilmiyor. Ölmesi gereken 4. Kişi iki yüzlü bir politikacıdır. Göçmenler konusunda halkın önünde ve kapalı kapılar arkasında çok farklı şeyler söylüyor. Nida, kendi topluluğuna ve ülkesine bağlılığı ön planda tutma kisvesi altında ırkçı, yabancı düşmanlığını gizlice sokma planlarının farkına varır Gaap, Nida'ya Politikacı Martin'in dünya hakimiyeti peşinde bir yalancı olduğunu zaman içinde bir yolculukta gösteriyor. Martin’in şahsında aslında bütün politikacılar mahkum ediliyor. Onun ölmesi gerekiyordu, dünyanın kurtuluşu için, ama o yaşadı, sonuçta bütün insanlıkla birlikte kendi de yokoldu, bu kurguya göre. Nida’ya göre Martin öldürülmeyi haketmişti.

ABD Japonya'ya Atom bombasını atarken Şeytan onlara ne demişti: “Bunu yapmalısınız, bunu yapmazsanız bu Japonlar çok daha fazla insanı öldürecek. Savaş bitmeyecek. Oysa Atom bombasının dehşeti ile savaş sona erecek”. Peki bu gün bu akıl CoVID ve mRNA senaryosunda, Global Reset senaryosunda benzer bir akıl yürütme içinde olamaz mı! DSÖ başkanı, Bill Gates, WEF başkanı ya da Harari Gaap’ın yaşayan yeni vizyonu olamaz mı?

Nida (Kelime anlamı Türkçede: Haykırış / Çığlık) o politikacıyı öldürüp dünyayı kurtaracaktır. Şeytan burada ise kötülük yapar gibi görünürken, kötüleri cezalandıran ve dünyayı kurtarmak isteyen biri rolündedir. Burada Kur’an’daki Hz.Mūsā ve Hızır (AS) kıssasıyla, İsrail kıssalarından Eliyahu ve Rabbi Yeşu b. Levi kıssasından esinlendiği görülmektedir. Tabi çok tehlikeli bir çarpıtma ile Hızır aleyhisselamla Gaap ve Hz. Musa ile Nida yer değiştirmektedir. (Bakınız Kehf suresi 66-82).3. cinayet gerçekleşmez. Polis şefi kızı yakalar. Kız herşeyi itiraf eder. Ama bu arada 3. Cinayet gerçekleşmediği için korkulan olur. Kıyamet savaşı başlar ve bir nükleer bomba ile dünya yıkılır. Şeytan Gaap yeniden ortaya çıkar. Bu dünyada ölmektense kendisi ile sonsuz bir hiçlik ve boşlukta beraber yaşamaya davet eder. Nida bu daveti kabul eder ve birlikte o yolculuğa çıkarlar.

Gaap, aslında bu hikayenin böyle olacağının farkında idi. Ama yine de yapması gerekiyordu. O kötülük gibi görünen şeylerde insanlığın ve kendinin kurtuluşunu sağlayacak, dünyayı kötülerden kurtaracak bir çabanın içindeydi !? Aslında “Gaap” “sonsuz boşluk” demek. O geldiği yere geri dönüyor ve yanında bir arkadaşla ve aslında o iyi biri. “Sonsuz bir hiçlik boşluk” vurgusu önemli. Açıkça söylenmese de bu hikaye bir “Lucid Dream” ya da “astral bir yolculuk” da olabilir. Aslında herşey bir “MetaVerse” ortamında gerçekleşmiş olması da mümkün. Zaten yaşadığımız bir dünya da Şeytanın ikna etmeye çalıştığı gibi, bir MetaVerse değil mi!?

İyi-Kötü, Doğru-Yanlış, Güzel-Çirkin, herşeyin birbirine karıştığı bir dünyadan söz ediyoruz. Din, kehanet, astroloji her şey var. Olmayan tek şey HAK! Hakikat! Sanırım bu günlerde Hristiyan inancında “Tarih’in sonu”nu merak edenler “Yuhanna’nın Vahyi”ne bir göz atarlarsa, bunların söz ve eylemlerine yön veren fikrin kaynağını daha iyi anlayacaklardır. Bugünlük de bu kadar.

İçimizdeki - dışımızdaki İblisler’e dikkat..

Selam ve dua ile.