Yaparken değil de izlerken mi travma

Yaparken değil de izlerken mi travma

Hakan Albayrak, “İsrail rahatsızlığını beyan etmiş. İsrail artık kendi mezalimi ile ilgili filmlerin gösterilmesine alışmalı” dedi.

TRT'de yayımlanan Ayrılık dizisinin siyasi danışmanlığında imzası olan Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Hakan Albayrak, "İsrail rahatsızlığını beyan etmiş. TRT'de, Fransa'nın Cezayir'deki vahşeti ile ilgili bir film gösterildiğinde Fransız bakan Türk elçisini makamına çağırmıyor ya da Nazilerle ilgili bir film gösterildiğinde Almanlar ayağa kalkmıyor. İsrail de artık kendi mezalimi ile ilgili filmlerin gösterilmesine alışmalı" dedi. Albayrak, "İsrail'in bu film yüzünden travmaya girdiğini söylüyorlar. Yaparken travmaya girmiyorlar da bakarken mi travmaya giriyorlar" şeklinde konuştu. Hakan Albayrak ayrıca, "Antisemitizm gibi asılsız bir suçlamada bulunmuşlar. Yani bir filmde Fransızların Cezayirlilere yaptıklarını gösterdiğinizde Fransa ırkına düşmanlık mı etmiş olunuyor. Ya da TRT'de Bosna'daki soykırımı anlatan, Sırpların Boşnaklara reva gördüğü zulmü anlatan bir film gösterildiğinde Sırp ırkına düşmanlık mı etmiş oluyor. Eğer İsrail böyle şeyler görmekten rahatsız oluyorsa o zaman böyle şeyler yapmaktan vazgeçecek" dedi.

'TRT nasıl "Schidler'in Listesi" ni gösteriyorsa, Vietnam Savaşı'nı konu alan filmleri yayınlayınca iyi de bunu gösterince mi kötü oluyor' diye soran Albayrak, "bunlar bir hakikat. Yaşandı, yaşanıyor. İsrail tramwaya girmiş. Yaparken girmiyor da yayınlayınca mı giriyor" dedi.