Yahya Ayyaşın' ın Eşi  İle Röportaj

Yahya Ayyaşın' ın Eşi İle Röportaj

Şehadetinin yirmi altıncı yıl dönümünde , "Safa" ajansı, kocasının cihat yolculuğunu yaşayan ve işgal güçleri tarafından takip edilen ve hayatını böyle sürdüren mühendisin eşi ve gizli kutusu Hiyam Ayyas ile görüştü.

TERCÜME RÖPÖRTAJ - TEVHİDHABER.COM

Yahya Ayyaş, 6 Mart 1966'da basit bir ailede dünyaya geldi, inancını ve cesaretini kendine yerleştirdi, Erken yaşta Kur'an-ı Kerim'i ezberledi ve ilk ve orta öğrenimini kuzeydeki Salfit şehri yakınlarındaki "Rafat" köyünde aldı 1991 yılında Birzeit Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

Şehadetinin yirmi altıncı yıl dönümünde , "Safa" ajansı, kocasının cihat yolculuğunu yaşayan ve işgal güçleri tarafından takip edilen ve hayatını böyle sürdüren mühendisin eşi ve gizli kutusu Hiyam Ayyas ile görüştü.

Hiyam, Yahya ile ilişkisinin detaylarını şöyle anlatıyor: "Kuzenim olduğu için evliliğimiz tesadüf değildi. Ortaokul üçüncü sınıftayken nişanlıydım, sonra evlendik. 1990'da lisedeydim ve onunla birlikte bir arayış ve cihat hayatı başladı ve 1992'de en büyük oğlumuz Bara'a'yı kucağımıza aldık

CİHAD HAREKETİNE KATILMA

Hiyam Ayyaş ", kocasının İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve Müslüman Kardeşler ile ilişkisinin hikayesini anlatıyor ve Yahya'nın 1984'te liseyi bitirdikten sonra Ürdün'e gittiğini ve herkesin onun eğitimini tamamlamak için gittiğini düşündüğünü zannediyor ama o , cihat yolunu tanımaya gitti ve Müslüman Kardeşler'e katıldı. diyor .

Hiyam Ayyash sözlerini söyle sürdürdü Yahya tekrar Batı Şeria'ya döndü, Birzeit Üniversitesi'nde elektrik mühendisliği okudu ve İslami liderlerle ilişkiler kurmaya başladı."

Yahya'nın halk direniş Faliyetine duvarlara sloganlar yazarak, çatışmalara katılarak ve Molotof kokteylleri hazırlayarak başladı

Hiyam kocasının El-Kassam Tugayları'ndaki askeri faaliyetinin 1992'de başladığını, bu aşamanın en belirgin özelliklerinin Al Ayyaş'ın 'ın basit hammaddelerden tek patlayıcı madde üretimi yaptığı zaman olduğunu hatırlıyor.

Bu dönemde ın bazı arkadaşlarının Yahaya Ayyaş'ın kendisine eşlik ettiğini, özellikle de "Zaher Jabareen, Ali Al-Assi, Adnan Marei ve Bashar Al-Amoudi"nin ona yardımcı olduklarını belirtti bu Hiyam kocasının arkadaşalrının çoüunun ya şehid olduğunu ya da sakat kaldığını belirrtti

İşgal ordusu, Yahya Ayyaş'ın yaptığı ettiği büyük faaliyetlerden 1993 yılının başına kadar haberdar değildi; Davası, kendisini tanıyan ve işgal tarafından tutuklanan kişilerin itiraflarının ardından ortaya çıktı.

Hiyam Ayyas "Bunu, işgal ordusundan büyük güçler Yahya'yı aramak için evi aramaya geldiğinde öğrendik ve tarih Nisan 1993 tü diyor .

Yahya'nın takib edilmesi ve ailesi ve özellikle kendisi için çok zor bir durum olarak nitelendiriyor, "çünkü her kadın kocasının yanında olmasını İster diyor

HÜZÜNLÜ VEDA

4 Ocak 1996 Perşembe günü, bir veda olduğunu söyleyen Hiyam Ayyaş göğsünde bir şeyin titrediğini ve korktuğu için Yahya'yı telefonla arıyor

Bu görüşmede genel aile içi konuşmalardan bahsedildi diyor

Ayyash'ın eşi, Yahya'nın şehadet gününü 5 Ocak Cuma sabahı "kalbi için en zor gün olarak nitelendirerek, haberi öğle saatlerinde aldığını belirtiyor

Al-Ayyas, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beit Lahia kasabasında, bazen kullandığı cep telefonuna yerleştirilen patlayıcı ile suikaste uğradı, cenazesine yarım milyona yakın Gazzeli katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı