Şehid Fuad Şükr'ün Kızı, Babasının Şehadet Yıldönümünde Al Manar TV'ye Konuştu
Hizbullah'ın kıdemli komutanlarından Seyyid Fuad Şukr'un (Seyyid Muhsin) şehadetinin birinci yıldönümünde kızı ile röportaj gerçekleştirildi.
Hizbullah'ın kıdemli komutanlarından Seyyid Fuad Şukr'un (Seyyid Muhsin) şehadetinin birinci yıldönümünde kızı Hanım Hadiye Şukr, ailesinin direniş yoluna olan bağlılığını bir kez daha vurgulayarak, bu uğurda her türlü fedakarlığa hazır olduklarını ifade etti.
Şehidin Eşyaları Stüdyoda Sergilendi
Salı akşamı Al-Manar TV'nin "Panorama Today" programında yayınlanan duygu yüklü röportajda Hanım Hadiye Şukr, babasının mirasını anlattı ve Beyrut'un güney banliyösü Dahiye'de suikast sonucu şehit edildiği yerden çıkan kişisel eşyalarını paylaştı.
Stüdyoda, şehidin namaz seccadesi, secde taşı ve tesbihi sergilendi. Ayrıca, Seyyid Fuad Şukr'un her yıl Dahiye'de düzenlenen Aşure yürüyüşlerine katıldığı özel görüntüler ekrana geldi.
İman, Komutanlık ve Direniş Mirası
Programda, Seyyid Muhsin'in çok yönlü kişiliği ele alındı: insani yönü, manevi derinliği ve stratejik liderliği vurgulandı. Hizbullah'ın kuruluş yıllarından şehadetine kadar olan süreci anlatan nadir görüntüler paylaşıldı.
Bu görüntülerde, Lübnan'da hem askeri kapasiteyi güçlendiren hem de savaşçıların manevi ve ideolojik inancını besleyen benzersiz bir direniş hareketi inşa etmek için gösterdiği kararlılık öne çıktı.
Ayrıca, Seyyid Fuad'ın tek oğlu Seyyid Muhammed Şukr'a yazdığı el yazısı vasiyetleri de ekrana geldi. Bu satırlar, şehidin derin dindarlığını, ahlaki duruşunu ve eşsiz dengeyi nasıl koruduğunu gösterdi: hem merhametli bir mümin hem de korkusuz bir savaş komutanı.
Sevgili Bir Dedeydi, Sadık Bir Yoldaştı
Hanım Hadiye Şukr, babasının 16 torunuyla olan sıcak ve sevgi dolu bağını anlattı. Kız torunlarına özel bir neşe verdiğini, erkek torunlarıyla ise kurduğu dostluğun onları kendisine derin bir sevgiyle bağladığını söyledi.
Aynı zamanda, Hizbullah savaşçıları ve komutanlarıyla olan güçlü kardeşlik bağlarına değindi. Özellikle, şehit edilen Hizbullah liderleri Seyyid Hasan Nasrallah ve Seyyid Haşim Safiyüddin ile olan derin ilişkisini vurguladı.
"Babam tüm hayatını direnişe adadı, bizi bu güne hazırladı. En büyük arzusu şehit olarak ölmekti" dedi.
Direniş Yolunda Kararlılık
Ailenin sadakatini bir kez daha dile getiren Hanım Hadiye Şukr, "Ailemiz bu haklı yolda kararlılıkla ilerlemeye devam edecek. Hizbullah'ın direnişi tek bir kişiye bağlı değildir" ifadelerini kullandı.
Hizbullah Genel Sekreteri Şeyh Naim Kasım'a hitaben ise, "Ailelerimiz Şeyh Kasım'ı lider ve komutan olarak görüyor. Onda, direnişin bilge bir koruyucusunu, Seyyid Nasrallah'ın ve tüm şehit komutanların mirasını Filistin'in tam kurtuluşuna ve İsrail işgalinin sona ermesine kadar taşıyacak bir önder görüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: Al-Manar TV- Tevhidhaber

