Yahudiler Kaçıyor! FOTO

Yahudiler Kaçıyor! FOTO

El Kassam mücahidlerinin siyonist yerleşim bölgelerine yönelik sürdürdüğü...

El Kassam mücahidlerinin siyonist yerleşim bölgelerine yönelik sürdürdüğü sarsıcı füze operasyonları sonucu kendilerini güvenli bir yere atmaya çalışan yahudiler toplu olarak kaçmaya başladı.

Filistinli mücahidlerin son füze operasyonlarının sürekli kentteki fabrika, okul ve stratejik hedefleri vurması yahudileri büyük bir paniğe sevketti.

Bugün Askalan kentine atılan füzelerin "stratejik tesisler"e isabet ettiği ve tesislerde yangın çıktığı belirtilirken canlarını kurtarmak isteyen yahudilerin Sderot kenti belediyesine doluşarak kendilerinin kentten çıkarılmasını istediği bildirildi.

Sığınaklarda yaşamak çok korkunç!

Sderot belediyesine doluşan yahudi yerleşimciler sığınaklarda yaşamanın kendileri açısından çok korkunç bir durum olduğunu belirterek, kentten derhal tahliye edilmelerini istedi.

Siyonist rejim başbakanı Ehud Olmert'in Kentin boşaltılmasının "Hamas için bir zafer" olduğunu belirtmesine karşın siyonist İsrail rejimi sonunda pes ederek, savaş bakanlığı vasıtasıyla kentteki yahudi yerleşimcilerin boşaltılması için harekete geçerek ilk aşamada 760 yahudi yerleşimciyi başka bölgelerdeki misafirhane ve dinlenme tesislerine taşıdığı bildirildi.

"Bize cevap verin!"

Tahliye edilmeleri için Sderot belediyesine doluşan yahudi yerleşimciler "Biz burayı hemen terketmek istiyoruz. Ama kimse bize ne zaman, nereye ve nasıl gideceğimiz hakkında bir şey söylemiyor" diyerek öfkelerini dile getirdi.

Kentteki otobüslerin tamamının kenti boşaltan yahudiler tarafından dolduğu ve yahudilerin otellere ve dinlenme tesislerine gittiği bildirildi.

Sderot belediyesine doluşan yahudi yerleşimcilerin belediyede kavga çıkarmaları üzerine polis araya girerek, öfkeli Sderotluları yatıştırmaya çalıştığı bildirildi. 

"Tam bir kargaşa içindeyiz, ne yapacağımızı bilmiyo. Ben bu halkın temsilcisi olarak burada oturuyorum, onlara bir vevap vermek zorundayım" diyen Sderot Belediye Başkanı Moyal, çaresizlikten ne yapacaklarını bilemediklerini söyledi.

Yahudi yerleşimcilerin sığınaklarda yaşamalarının hem çözüm hem de kolay olmadığını belirten Sderot belediye başkanı, sığınakların büyük bir kısmında  elektrik, s, döşeme ve havalandırma bulunmadığını belirtti. 

Daha önceden sığınakların yenilenmesi için İsrail hükümetinden yardım istediğini belirten Noyal, bu konuda bir cevap alamadıklarını, ancak bu zor şartlarda İsrail hükümetini çok fazla da sıkıştırmak istemediklerini belirtti.

İsra Haber



Sderotlu yahudi yerleşimcilerden, Sderot Belediye Başkanı Eli Noyal'e "Bizi buradan çıkartın!"











Photo



Photo