Vahdet bozulmayacak

Vahdet bozulmayacak

Mutteki Sünni-Şii vahdetini bozmayı amaçlayan her türlü girişimin yenilgiyle sonuçlanmaya mahkum olduğunu söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki Sünni-Şii vahdetini bozmayı amaçlayan her türlü girişimin yenilgiyle sonuçlanmaya mahkum olduğunu söyledi.

Mutteki İstanbul"da düzenlenen Sünni din adamları oturumu ve bazı ihtilaf yaratacak girişimlere değinerek, bazı güçlerin perde arkasında Sünni ve Şiiler arasındaki vahdeti bozmayı amaçladıklarını belirtti.

İran"ın dünyada Müslümanların birliği yönünde her zaman çaba harcadığını hatırlatan Mutteki, Tahran"da Sünni ve Şii din adamlarının katılmasının planladığı oturuma her mezhepten din adamlarının davet edileceğini haber verdi.

İran"ın Mekke misakına uyduğuna değinen Mutteki, Irak"ta mezhepler arası çatışmaların arka planında dış güçlerin bulunduğunu ama İran"ın Irak"ta istikrar ve güvenlik ortamı oluşması için çaba harcadığını vurguladı.

Mutteki Irak halkının ülkesinde yaşanan gelişmelere tamamen hakim olduğuna dikkat çekerek, Irak"ta ihtilaf yaratacak girişimlerden kaçınılması ve bu ihtilafları yaratmaya çalışan güçlerin oyunlarının bozulması gerektiğinin altını çizdi.

Mutteki İran"ın görüşlerini Türkiye"ye aktardığını hatırlatarak, bölge ülkelerinin ve özellikle de Irak"a komşu ülkelerin gelişmeleri daha hassas değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

İRNA