Ümit Özdağ’ın dikkatine

Türkiye’nin yoksul ülkelere/halklara yaptığı yardımları diline dolayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a Twitter’da gösterilen tepkilerden bir demet:

“Türkiye, Türkiye’den ibaret değildir. Tam da bazılarının istediği gibi içe kapanık bir millet-devlet istemeniz manidar geliyor!”

“Türkiye o bahsettiğin yardımları boş yere yapmıyor. Biraz dış politika bilseydin böyle konuşmazdın.”

“Devletlerin yaptığı dış yardımlar sadece yardım değildir. Gelecekte fazlasıyla getirisi olur. Bu alanı boş bırakmak emperyalistlere alan açmaktır.”

“Amerika’nın 23 trilyon dolarlık borcu var. Adamlar keriz mi ki milyarlarca dolar dış yardım yapıyor?”

***

Evvelki gün attığı bir tweette Türkiye Diyanet Vakfı’nın Burkina Faso’da kurban eti dağıtmasını eleştirdiğine göre, Özdağ sadece devletin değil hayırsever vatandaşların dış yardımlarına da karşı. (Hayırsever vatandaşlar, kurbanlarının şu veya bu yoksul ülkede kesilip dağıtılması için Türkiye Diyanet Vakfı’na kurban parası ve vekâlet veriyor, vakıf da gereğini yapıyor.)

O tweetin altına yazılan bir yorumu da nakledelim:

“Afrika’nın tüm yer altı kaynaklarını sömürmüş Fransa bu twitini çok beğendi, Fransız Büyükelçisinin yazamadığını yazabilme cesaretinden dolayı Legion d’honneur madalyasını kazanmana az kaldı, ha gayret.”

***

İster devlet tarafından yapılsın ister vakıf veya dernekler vasıtasıyla fertler tarafından; söz konusu yardımların uluslararası nüfuzla ilgili boyutu (da) önemli.

Özdağ, bunu kendisine anlatmaya çalışanlara itibar etse iyi eder.

NOT:

Fertler için esas mevzu tabii ki vicdanı diri tutmak ve Allah’ın rızasını kazanmaktır. Allah, devletten değil tek tek fertlerden razı olur veya olmaz. Ama “Allah Türkiye’den razı olsun” dedirtmek de güzeldir ve bundan Türkiye Cumhuriyeti’ne -dolayısıyla bu devletin vatandaşlarına- fayda umulur.

Bu yazı toplam 539 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar