Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Kurban Düşmanları, Büyük geçmiş olsun!

Bunca çırpınışınız boşa gitti, üzgünüz, size büyük geçmiş olsun diyoruz.

Müslümanlar yine kendi bildiklerini okudular, hiç kimse gördüğünden, bildiğinden, inandığından şaşmadı, kurbanlarını kestiler, bayramlarını yaptılar. Hem de görülmedik bir coşkuyla en samimi ve büyük bir enerjiyle son yılların en etkili bayramlarından birini yaptılar.

Ne hayvan severlerin yaygaraları durdurabildi onları, ne vejetaryenlerin gözyaşları kâr etti, ne deistlerin, ne ateistlerin filozofvari çarpıtmaları etkili olabildi.

Nu “Uygar Batının(!)” hijyen postuna bürünenlerin uyarıları, ne çevreci beyefendilerin titizlik tavsiyeleri.

Kaçan kurbanlıkları kaydetmek için kesim alanlarında bekleşen, ellerini kesen birilerini kaydetmek için hastane ve sağlık ocaklarında pusuya yatarak kamerayla kaydetmeyi kendilerine en kutsal görev bilen İblisin muhabirlerine de geçmiş olsun diyoruz.

Her yıl Kurban ve Kurban bayramıyla savaşmayı kendilerine görev edinen belamlarımıza da büyük geçmiş olsun diyoruz.

Fetvalarınız bu sene de kâr etmedi, hatta aksi tesir yapmış olmalı ki Kurban Bayramı böylesine yoğun geçti.

Diyorum ya, bu Müslüman millet hep bildiğini okudu; ne horozdan da kurban olur diyen soytarılara itibar etti, ne “Kur’an’da farz olan kurban yoktur” diyene iltifat etti.

“Kurbanı iptal ettim” diyen Mesihimize de çok büyük geçmiş olsun!

Fakat bir şeyi merak ediyorum; Bunca çırpınışlarına rağmen acaba bunların sözünü tutan birileri var mı? Yani daha önceleri kurban kestikleri halde bunların fetvalarına dayanarak kurban kesmeye son veren birileri var mı?

İnanınız ben bunlara hiç kızmıyorum. Çünkü insanımız bunlara bakarak dinine çok daha fazla sarılıyor, hatta kurban kesmeyecekse de kesiyor.

Şunu hiç kimse unutmasın ki kurban ve Kurban bayramı İslam’ın şiarlarından bir şiardır, İslam’ın görünen yüzlerinden bir yüzüdür.

Bazı beyefendiler bundan rahatsız olsalar da, güya bunu kendi dünyalarına izah etmekte güçlük çekseler de, nüfusunun çok büyük bir bölümü mazlum ve mağdur olan bir dünya bunu anlamakta ve kabullenmekte hiç zorluk çekmemektedir. Hatta günümüz mazlum dünyası dört gözle Kurban Bayramını beklemektedir.

Biz Müslümanlara gelince; kurban kesmek ve Kurban Bayramını ihya etmek bizim için şereflerine en büyüğüdür ve bizim alameti fârikamızdır.

Kutlu olsun. Rabbim bir sonraki Kurban Bayramına ulaşmayı hepimize nasip eylesin.

Bu yazı toplam 382 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar