Umarov taziye mesajı yayınladı

Umarov taziye mesajı yayınladı

Çeçenistan başkanı ve Mücahidlerin emiri Komutan Dokko Umerov, Komutan Ebu Hafs'ın şehadeti hakkında taziye mesajı yayınladı.

Çeçenistan başkanı ve Mücahidlerin emiri Komutan Dokko Umarov, Komutan Ebu Hafs'ın şehadeti hakkında taziye mesajı yayınladı.

Allah'tan onu şehidlerden kabul etmesini ve onun şehadetinden sonra İslam ümmetine hayıralar vermesini diledi. Mesajında Komutan Ebu Hafs'ın ilk Çeçen savaşından beri Çeçenistan'daki Müslümanlara yardım konusunda büyük bir rolü olduğunun üzerinde durdu. Onun diğer kardeşlerinin Çeçenistan için çok büyük faydaları olduğunu belirtti. Bu durumun şaşılacak bir şey olmadığını; çünkü tıpkı Resulullah'ın (s.a.v.) belirttiği gibi Müslümanların bir tek vücut gibi olduklarını söyledi.

Ruslara gelince, Ebu Hafs'ın şehid olmasıyla duydukları sevincin çok uzun sürmeyeceğini, onların Çeçenistan davasının, öldürüldüklerinde bitecek bir ferdin veya bir grubun davası değil bir halkın davası olduğunu çok iyi bildiklerini belirtti. Özgürlüğü, istiklali ve İslam'ı seçen Çeçen halkına boyun eğdiremeyeceklerini tekrarladı. Son Rus askeri çıkıncaya kadar Çeçenistan'da cihadın Allah'ın izniyle devam edeceğinin altını çizdi.

Son olarak Emir Dokko İslam ümmetine Çeçenistan'daki kardeşlerini unutmamaları çağrısında bulundu. Çeçenlerin İslam ümmetinin bir parçası oldukları ve diğer Müslümanlar üzerinde hakları bulunduğunu hatırlattı. [alqoqaz.net]

Bu arada Komutan Muhenned, şehid olan komutan Ebu Hafs'ın yerine atandı. Allah mubarek etsin. -Amin

Kavkaz center