İbrahim Karagül

İbrahim Karagül

TVNET, Anadolu'dan Afrika'ya 'seferberlik çağrısı' yapıyor!

Birleşmiş Milletler Somali'de "açlık salgını" ilan edecek. Uluslararası yardım kuruluşları bölgeye yönlendirilecek. Afrika Boynuzu bölgesindeki ülkelerde, son elli yılın en ağır kuraklığı yaşanıyor. Yine BM'nin hazırladığı rapora göre, aynı bölgede "iki milyon çocuk", eğer yardım edilmezse, kısa süre içinde hayatını kaybedecek.

19 yıl önce yine açlık salgını ilan edilen bölgede durumun hızla kötüleştiği, on binlerce insanın açlıktan kaçıp Kenya ve Etiyopya'daki kamplara sığındığı, sayının hızla arttığı, açlık salgınından on milyon insanın etkilendiği, Somali'deki gruplar üzerine baskı yapılıp yardım çalışmalarına destek istendiği, ABD'nin El Kaide dediği bazı örgütlerin bile yardım için Birleşmiş Milletler'le birlikte çalıştığı biliniyor.

Biz, TVNET olarak, bu Ramazan'da "açlık bölgesi"ne seferberlik ilan ediyoruz. Desteklerinizi, imkanlarınızı, bölgeye gönderilen yardımlara katmanız çağrısı yapıyoruz. Yer yer şova dönüştürülen Ramazan etkinliklerinin ve imkanlarının bir kısmının, bu bölgelere yönlendirilmesini öneriyoruz. İftar sofralarımızı zengin sofralarına dönüştürmek yerine, gerçekten imkanlarınızın bir kısmını, her ne kadar olursa, yardım organizasyonları üzerinden bu ülkelere, insanlara aktarmanızı talep ediyoruz.

TVNET olarak, Somali'den, Kenya'daki mülteci kamplarından, açlık ve ölümle yüzleşen insanların yanından, iftar sofralarından yayın yapabilmek için yoğun bir çaba içine girdik. Hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Bize düşen, oradaki trajediyi aktarmak ve bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Her bireyin, organizasyonun yapabilecekleri elbette var ve bunu yapmakla yükümlü.

İnsani yardım konusunda dünyanın dikkatini çeken Türkiye, bütün yardım kuruluşları ile bölgede olmalı. Bu ülkeye verilen refaha, imkanlara duyulan şükran bu bölgelere katkıya dönüşmeli.

Artık aynileşen, sıkıcı bir hal alan, panayırlaşan Ramazan programları yerine, yeryüzünün her köşesinde varolmak, bir gün daha canlı kalmak için mücadele veren insanların yanına ulaşma, onların elini sıkma, karnını doyurma vakti. Kızılay ya da diğer yardım organizasyonları üzerinden bu ülkelere, kasabalara, köylere, kamplara insanlara ulaşabiliriz.

Bu yüzden, burada bir çağrı yapıyoruz. Ramazan ayını, Birleşmiş Milletler etkinliğinden daha büyük yardım organizasyonuna dönüştürelim.

Anadolu'dan Afrika'ya, Somali ve çevresine insani yardım köprüsü kuralım.

Çağrımız bütün Türkiye'ye, herkese... Gelin, açların yardımına koşalım. Ramazan'ı eğlenceye dönüştürmek yerine, insan yanımızı, vicdanlarımızı harekete geçirelim.

Biz TVNET olarak, hem Anadolu'da hem Afrika'da iftar sofralarına konuk olacağız. Sizi de davet ediyoruz...


yenişafak

Bu yazı toplam 844 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar