Türkçe Olimpiyatları'nın ödül gecesi (VİDEO)

Türkçe Olimpiyatları'nın ödül gecesi (VİDEO)

6. Uluslararası Türkçe Olimpiyatı İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde muhteşem bir açılışla başladı. Sakarya şiirine sıra geldiğinde salondakiler gözyaşlarını tutamadı...

Törene TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Mehmet Sağlam, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, işadamı İhsan Kalkavan,TİM Başkanı Oğuz Satıcı, Orka Grup Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, futbolcu Hakan Şükür, Arif Erdem, sanatçılar Ferdi Tayfur, Necla Nazır, Bedia Akartürk gibi isimler katılıyor.

Tören Atatürk ve şehitler için yapılan saygı duruşu ile başladı. Töreni izlemek üzere salonu binlerce davetli doldurdu. Olimpiyat Tertip Komitesi Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam bir konuşma yaparak organizasyonu anlattı. Daha sonra değişik ülkelerden öğrencilerin oluşturduğu halk oyunları ekipleri Anadolu'nun değişik yörelerinden oyunlar sergiledi.

SALONDAKİLER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

SAKARYA ŞİİRİ

110 ülkeden gelen 550 öğrencinin gerçekleştirdiği Türkçe yarışmaları 13 dalda yapıldı. 12 dalda dereceye girenlere ödülleri daha önce dağıtılmıştı. Bugün şarkı dalında da ödüller sahiplerini bulacak. Şarkı dalında halk oyuna başvuruluyor. Oylama program boyunca devam edecek.