Suud ve İsrail Ortadoğunun karışmasını tetikliyorlar

Suud ve İsrail Ortadoğunun karışmasını tetikliyorlar

Amerikalı siyasi konular uzmanı Finyan Kaningam, Arabistan ve İsrail'in bölgenin karışması ve kaosa sürüklenmesini tetikledikleri ve kışkırttıklarını söyledi.

Presstv kanalının internet sitesinde yayınlanan Amerikalı siyasi meseleler uzmanı Kaningam'ın makalesine göre, Arabistan ve İsrail, misyonları çerçevesinde Ortadoğu bölgesinin kaosa sürüklenmesi ve istikrarını sürekli bozmaya çalışmaktalar.
Sözkonusu Amerikalı uzman, gericilik ve tefrika üzerine kurulu  sözkonusu Suudi ve siyonist rejimin,  bölgede  demokrasi ve barışın sağlanması halinde  bundan en çok  bu iki rejimin zarar göreceğini ve bunun için de sözkonusu rejimlerin bölgenin sebata kavuşmasını önlemek için her türlü çaba içinde olduklarını bildirdi.
Arabistan rejiminin yüzmilyonlarca doları ve silahı, teröristler ve aşırılık yanlısı ve işbirlikçi gruplara verdiğinin kaydedildiği sözkonusu  makalede, sözkonusu terörist ve Vahhabi grupların, Irak ve Suriye'de  her gün onlarca sivilin kanını akıttıklarını bildirirken bunların  işledikleri cinayetler oranında Suudi rejimi tarafından  ödüllendirildiğine dikkat çekildi.