Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Susarak kazandıklarımız Susarak kaybettiklerimiz

Zaman zaman bunun muhasebesini yaptığım olur; sustuğumuzda ne kazanıyoruz, susmayıp yazdığımızda, konuştuğumuzda neler kazanıyoruz, neler kaybediyoruz?

Kendi kendime en çok bu konuda zorlandığımı belirtmeliyim. Çünkü susmanın da konuşmanın da bir bedelinin olduğunu biliyorum. Fakat bu sadece benim için değil hepimiz için böyledir.

Daha çok “niçin susuyorsun, bu konuda niçin bir şeyler söylemiyorsun?” gibisinden eleştiriler aldığım oluyor.

Öncelikle şunu belirteyim; bugün susmak suretiyle kazanacaklarımızın daha fazla olacağı bir ortamda olduğumuza inanıyorum.

Her şeyden önce bizleri susmaya zorlayan çok sebep var;

Birincisi; henüz tam olarak netleşmemiş, kesin bir kanaate varamadığımız konularda yazılmaması, konuşulmaması gerektiği tartışılamaz. Hele bir de o konunun ehli ve erbabı değilsek.

İkincisi; velev ki açıklığa kavuşmuş olsa bile Müslümanların hayrına ve genel maslahatına uygun düşmeyen bir konuda da şahsen ben susmayı tercih ediyorum.

Üçüncüsü; Müslümanların bu güne kadar çözemedikleri ihtilaflı konulara girilmemesi, gündem yapılmaması, kendimiz o konuda bir kanaate sahip olsak bile bu anlamda hiç bir tartışmaya girilmemesi gerektiğine inanıyorum.

En önemlisi de, hocalar arasında vuku bulan polemikleri önleyemiyorsak hiç olmazsa susmak suretiyle uzak durmanın hem şahsımız hem Müslümanların geneli için elzem olduğuna inanıyorum.

Fakat bunun bazı istisnaları vardır. Sapkınlıkları tartışılmaz bir noktaya ulaşmış kişilere haddini bildirmek hepimiz için bir mükellefiyettir.

Kendilerine ancak küfür cephesinin ekranlarında yer bulabilen ve oradan İslam’a ve Müslümanlara yara açmak suretiyle prim yapmayı düşünen birilerine hadlerini bildirmek kalem erbabının asli görevleri arasındadır.

Müslümanların sadece günahlarını seven ve bunu ifşa etmeyi kendileri için görev bilen televizyon kanallarından diğer Müslümanlara saldıran hoca kimliklilere bir şey söylememek, susmak kaybetmektir.

Bunları istisna ederek belirtmeliyim ki, ben özellikle Müslümanların Ramazanda susarak daha çok şeyler kazanacağına inanıyorum.

Rabbimizden niyazımız, bilerek veya bilmeyerek orucumuzu içimize zehir edecek hainlere ve gafillere fırsat vermesin, huzurlu bir Ramazan yaşamayı lütfeylesin.

Bu yazı toplam 612 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar