Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Mart ayının ortasındayız

Mart ayının ortası aynı zamanda Şaban ayının da ortasına denk geliyor ve zaten Şaban’ın sonu Ramazan.

“Mart” ayı adını Roma tanrısı “Mars”dan almaktadır. Bu tanrı çabuk öfkelenen, sabırsız, kavgacı, huysuz bir tanrıdır. Savaş tanrısına adanan bir ay.

Romalılar, hava şartlarının uygun olmaya başlaması ile sefere çıkma ayı olduğu için savaş tanrısına adamışlardır bu ayı. “Öldürgen” bir aydır bu ay. İngilizce “March” olarak yazılır. “Mars”, Roma mitolojisindeki “savaş tanrısı”dır. “Juno” ile “Jüpiter”in oğludur. Etrüsk “ziraat tanrısı” Maris’in Latinize edilmiş biçimi olduğu da rivayet edilir. Ayrıca bahar yürüyüşü (marş) ile de ilgilidir.

Yunan mitolojisindeki Tanrılar tanrısı Zeus ve Hera’nın oğlu, “Savaş Tanrısı”, “Ares”, Roma mitolojisindeki “Mars”a karşılık gelir.

Ares ilginç bir karakterdir. İki kız kardeşi var, tabii onlar da tanrı: “Eileithyia” doğum ve ebelik tanrıçası ve “Hebe” Gençlik tanrıçası.

Bunları aslında bugün, Great Reset ve Ukrayna krizi ile birlikte okuyun isterseniz.

Bugünü düşünürken “Tanrılar Tanrısı”nın oğlu Savaş Tanrısına adanan aydayız. Bu tanrının kız kardeşleri ise “doğum” ve “gençlik” tanrısı!

Ares’in “Üvey kardeşleri” kimler: “Athena” Bilgelik, zanaat ve savaş tanrıçası. ABD Atina’ya bugünler için mi geldi yoksa!? “Apollo” Müzik, kehanet, şifa ve okçuluk tanrısı. Uzaya gönderilen giden ilk araçlardan birinin adıydı “Apollo”. “Artemis”. Bizde de tapınağı var değil mi! “Av, vahşi doğa ve vahşi hayvanlar tanrıçası”. Birileri ava mı çıkıyor. Vahşi doğa üzerinden bir manipülasyon, kuşların ölümü, Klonoidler ve Kimeralar üzerinde birileri yeni senaryolar yazıyor olabilir mi?

Hermes”; “Hayvan sürüleri, ticaret, hırsızlık, atletizm ve kahinlerin tanrısı.” Bugünle ilişkili olarak düşünelim. “Dionysos” “Şarap, şenlik ve delilik tanrısı”. Meta Verse de her şey var! “Hephaistos”: “Ateş, demirci ve esnaf tanrısı”.

Bakın bu Ares tehlikeli bir tanrı. ‘intikamcı’ ve ‘yok edici’ bir karaktere sahip. Modern zamane tanrıları da öyle değil mi?

Zamanımızda o kadar çok İlah, Tanrı ve put var ki, ne Mekke müşrikleri ve ne de Yunan mitolojisindeki Tanrıların sayısı bugünkü zamane Tanrılarına ulaşır. Hele bundan sonra her insan Meta Verse de kendi Tanrılığını ilan edebilecek! Bu savaş tanrısı “Ares”in bir de “aşk”ı var. O “Afrodit”. “Ares”in “Afrodit”ten 3 çocuğu olur. Onun dışında “ölümlü kadınlar”dan gayrimeşru / nesebi gayri sahih daha birçok çocuğu var.

Bunlar vahşi ve zorba kişilikler.

Bunlardan “Kyknos”, “Lykaon” ve “Diomedes” “Herakles” tarafından öldürülmüş. Kimileri de cezalandırılarak hayvana dönüştürülmüş.

Tanrılar tanrısı Zeus’un oğluydu Ares değil mi? Savaş tanrısı gücü temsil ediyor, “Ares” estetiği ve aşk’ı, “haz”ları temsil eden Afroditle beraber oluyor. Bu “seviyeli, uzun süreli birliktelik”ten 3 çocuk doğuyor. 3’ü de “Herakles”, namı diğer “Herkül” tarafından öldürülüyor. Çünkü bunlar “vahşi ve zorba”

Bu “Herakles”, “Hovarda Tanrılar tanrısı Zeus” ile Miken kralının kızı Alkmene’nin oğludur. Alkmene âşık olan Zeus ona kocası kılığında yaklaşmıştır. Herakles’in Zeus’un çocuğu olduğunu anlayan Hera, intikam almak için Heraklesi öldürmeye karar verir ama Herakles Hera’nın gönderdiği iki zehirli yılanı öldürdüğünde henüz birkaç günlük bebektir. Ares Zeus’la Hera’dan olmuştu, Herakles Zeus’un Alkmeden olma oğlu. Aslında Ares’le Herakles kardeş.

Ama Herakles, kardeşi Ares’in gayrimeşru çocuklarını öldürüyor. Hera da Herakles’i daha bebekken öldürmeye kalkmıştı. Bu Herakles ayrıca Kafkas dağlarında zincire vurulmuş Prometheus’u işkenceden kurtaran kişidir

İşte Great Reset dünyasında da bugün yaşanan olaylar aynen böyle. Bu tanrıların yerine ABD, İngiltere, Europeli Tanrıları koyun, Paris kimdi mesela. Ruslar ya da Çinliler yaşanan mitolojide neye denk geliyor.. Evet, bugün de Ukrayna’da, Kafkas, Bağdat, Mısır Roma ve Atina 5’geninde bir Tanrılar savaşı yaşanıyor olmasın sakın. Hani insanlar maymundan Homo Sapiense, Homo Sapiensten Tanrıya evrileceklerdi ya. Daha Tanrı olmadan Tanrılar savaşı sanki başladı bile sanki!

Ares’in çocukları da vardı. Ares’ten olma Afrodit’ten doğma, “Deimos” “Terörün kişilselleşmesi” anlamına gelir., “Phobos” (ya da Pavor) Korkunun kişiselleşmesi” anlamına geliyor.

“Fobi” bu anlamda kullanılıyor. Pandemi korkusundan sonra savaş korkusu da bu mantıkça yorumlandığında başka bir sonuç çıkar.

“Harmonia”, “Uyum ve düzen tanrıçası” oluyor. Sonuçta Kaostan bir düzen doğacak, bu mitolojiye göre, hani doların arkasında yazdığı gibi.. “Enyo” ve “Eris”in dışında “ölümlü kadınlar”dan çok sayıda çocuğu olmuşsa da bunlar her üçü de “Herakles” tarafından öldürülen “Kyknos”, “Lykaon” ve “Diomedes” gibi genellikle “vahşi ve zorba” kimselerdir ve öldürülmüşlerdir. Bu “Hera” da “kutsal fahişeler”den biridir. Tanrıça Hera, Zeus’un eşi ve ablasıdır. Roma’da Juno olarak bilinir. Hera’nın babası Titanlardan Kronos, annesi Rhea’dır. Bu “Kutsal fahişe” “Evlilik Kraliçesi” sıfatını taşır. Zaten, “Gender birey”ler arasında, “toplumsal cinsiyet” temelli “ailesiz toplum”da da “cinsel yönelim, deneyim ve tercih” sonucu Pedefoli’den Ensest’e uzayan bir “+” sözkonusu değil mi?

“Afrodit”i, hani şu nam-ı diğer “Venüs”, (Etrüksk’lerde ona “Turan” diyorlar) unutmayalım, hani şu “Aref’in aşkı”, sanki biraz Lilith gibi bir karakter. Kendileri “aşk tanrıçası”dır.. “Beden ve ruh aşkı” aynı kişiliğe sahip iki ayrı bedenden oluşan bir Afrodit vardır.

Bunlardan biri “beden aşkı” tanrıçası, diğeri ise “ruh aşkı” idi. Biz olmadan Mitoloji bile olmuyor görüyorsunuz.

Afrodit’in doğuşu tartışmalı.

Mitoloji onun deniz köpüğünden doğduğunu anlatır. Bir rivayete göre Eros onun oğludur. Hikayelerde o “işveli, cilveli ve gönül hırsızı, şuh fahişe karakterli bir Tanrıçadır.

Zeus ve Okeanosun kızı Dione’den doğduğu da aktarılır. Bu durumda Ares Afrodit’le ensest ilişki içindedir. Bu son zamanlardaki savaşlarda da kimin kimle yatağa girdiği belli değil. Her duyduğunuza inanmayın ama, olmaz olmaz demeyin, olmaz olmaz. Bu süreçte her şey mümkün, hiçbir şey olmayabilir. Çünkü Tanrılar öyle istiyor. Böylece insanları agnostik hale getirmek istiyorlar. İlkesi, sabitesi olmayan bir süreç. Gaia’yı da unutmayalım. “Toprak ana” dedikleri Tabiat, dünyanın kendisi bir Tanrıçadır. Roma’da ona “Terra” diyorlar.

“Hesiodos’a göre Gaia Erebus ile birlikte her şeyin yaratıcısıdır; tüm tanrıların ve titanların annesidir. Khaos’tan sonra ortaya çıkan Gaia ilk önce kardeşi Erebus’tan Aether’i sonra Aether’den gökyüzü Uranos’u daha sonra Uranüs’ten Pontos’u doğurur. Daha sonra da Uranos’tan Titanlar’ı doğuracaktır. Şimdi siz bu “Yeniden doğuş” ve “Meta Verse/Öbür dünya” sürecinde “Genesis”in tayin edeceği yol haritasını çıkarın.

Bunun için onlar sağlık, gıda ve iklimden, tabi olaylardan ve kozmosdan başlamak istiyorlar. Yapay zeka ile bu ülkelerin politikalarını tek merkezden belirlemek istiyorlar.

Chronus’dan olma ve Rhea’dan doğma Poseidon, “deniz, atlar ve depremler” tanrısıdır. Kardeşlerine gelince Zeus, Hades, Demeter, Hestia ve Hera’dır. Tanrılar arasında protokolda ilk sırada yer alır..

Poseidon annesiyle beraber olur Antaios/Anteus doğar.Gücünü topraktan alır. Vahşi bir karaktere sahiptir. Herkesi dövüşmeye çağırır ve yendiği kişilerin kafataslarından babası Poseidon adına bir sunak yapmıştır. “Herakles’i yenen dev adam” olarak ünlenmiştir.

Felsefesi “Yüzleşiyorum ve karşı çıkıyorum”dur.

Rakibini öldüren biri. Bugün de eski dostlar rakipleri ile savaşmakta ve adeta onların kafataslarından şarap içerek kuleler yapmak istemektedirler.

Mitoloji biraz da yıldızlarla ilgilidir. Ve Kahinlerin kitabında bu yanı ile geleceği okumak için temel referanslardan biridir Mitoloji. Bugün yaşanan olayları onların mantığı ile anlamak için Mitoloji bir araç olabilir. Selâm ve dua ile.

Bu yazı toplam 456 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar