Suriye ABD'ye Şart Koştu
Suriye:"Golan Tepeleri'ni Konuşursak Gelirim"
Suriye, ABD’de bu ay yapılması beklenen Orta Doğu barış görüşmelerine, ancak Golan Tepeleri sorunu da ele alınırsa katılabileceğini bildirdi.
Suriye Başbakan Yardımcısı Abdullah Dardari, bu konudaki ısrarlarından vazgeçmeyeceklerini belirterek, "Topraklarımız işgal altında ve bu topraklar da Golan Tepeleri. Suriye’nin böyle herhangi bir toplantıya katılması için Golan sorununun açıkça gündemde olması gerekir" dedi.
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert, önceki gün yaptıkları açıklamalarda, konferansta İsrail-Suriye sorunlarının ele alınmaması şartıyla Suriye’nin konferansa katılmasını istediklerini belirtmişlerdi.
İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ise bugün yaptığı açıklamada, konferansın iki ülke arasında yeni görüşmelerin başlamasına zemin oluşturabileceğini belirterek, Suriye’nin konferansa katılmasını istemişti.
Dardari, Londra’da AP’ye yaptığı açıklamada, "Resmi bir davet almadık.
Resmi davetiyeye Golan Tepeleri sorununun toplantıda ele alınacağını açıkça belirten bir gündem de eklenmiş olmalıdır" dedi.
